Esenyurt sular altında kaldı

İstanbul'da yağıştan en çok etkilenen Esenyurt'ta selin vurduğu bölge havadan görüntülendi. Hasarın boyutu daha da gözler önüne çıktı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Pınar Mahallesinde incelemelerde bulundu. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Valimizle kaymakamlarımızla sahadayız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

Abone ol

Aniden bastıran sağanak derenin taşmasına neden oldu. Dere taştığı gibi bir mahalleyi sular altında bıraktı. Maddi hasarın yanında bir de can aldı.

İstanbul Esenyurt Pınar Mahallesinde dere taşınca bazı bölgelerde ev ve işyerlerini su bastı, birçok araç su altında kaldı.

Vatandaşlar suyu ilk olarak kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı. Ama her yer yarım içinde felakete dönmüştü. Ekiplerin gelmesi beklenirken 3 çocuğun yardım sesi duyuldu. Suriye uyruklu çocuklar mahsur kaldığı evlerden son anda kurtarıldı. Çocukların hastanedeki tedavileri sürüyor.

"İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Pınar Mahallesinde incelemelerde bulundu.Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Valimizle kaymakamlarımızla sahadayız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

Bakan Selçuk, bölgedeki vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak incelemeleri tamamladı.

ulusal.com.tr

Sağanak, dolu ve hortum... Yurt O yerleşim yerlerinde karantina uygulaması sürüyor Yurt Minik dağcı zirveye tırmandı Yurt Burdurlu vatandaşlarımıza müjde: Otogazdaki zararın bedeli geri alınacak! Yurt