DEAŞ'lı terörist Adana'da yakalandı

Suriye'de terör örgütü IŞİD saflarında savaşırken 2015'te bombalı saldırıda yaralanan ve 2017'de kaçak yollarla Türkiye'ye giren "Ebu Eyüp" kod adlı terörist Ahmed İsa, Adana'da tedavi gördüğü hastanede yakalandı. Cep telefonunda, demir parmaklıklara asılan 3 kesik başın önünde poz verdiği fotoğraf bulunan terörist çıkarıldığı mahkemede tutuklanrak cezaevine gönderildi.

Abone ol

Arkasında başta ABD ve İsrail olmak üzere emperyalist güçlerin olduğu terör örgütü IŞİD üyesi bir terörist Adana'da yakalandı.

Kod adı "Ebu Eyüp" olan 24 yaşındaki Ahmed İsa adlı terörist, Suriye'de terör örgütü IŞİD saflarında savaşırken 2015'te bir bombalı saldırıda ayağından yaralandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Millî İstihbarat Teşkilatı görevlileri, IŞİD'li terörist Ahmet İsa'nın 2017 yılında mülteci gibi ülkeye giriş yaptığını belirledi. İnsan celladı teröristin Adana'da olduğunu belirlendi.

Kentte çeşitli hastanelerde tedavi gördüğü belirlenen terörist İsa, uzun süre takibe alındı. Sağ bacağının kesildiği Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ortopedi servisinden taburcu edilirken de ani bir baskınla gözaltına alındı.

Adana Terörle Mücadele ekipleri tarafından sorgulanan terörist, işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

IŞİD adına çok sayıda çatışmaya katıldığını, bir diğer terör örgütü PKK/YPG'nin başına 100 bin dolar ödül koyduğu belirlenen terörist İsa, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine konuldu.

İsa'nın, eski rap sanatçısı olan Ebu Talha Al Almani adını alarak terör örgütü IŞİD'e katılan ve öldürülen Alman vatandaşı Denis Mamadou Gerhard Cuspert'in 100 kişilik "Ketübetül Eyyub el Ensari" grubundan olduğu tespit edildi.

Teröristin cep telefonunda, demir parmaklıklara asılan 3 kesik başın önünde 4 kişiyle kalaşnikofla poz verdiği fotoğraf da bulundu.

ulusal.com.tr

İzmir'de 1 kişinin öldüğü silahlı kavgada zanlılardan 3'ü tutuklandı Yurt İzmir'deki silahlı saldırı Yurt Diyarbakır'da PKK'lı 2 terörist etkisiz hale getirildi Yurt Bursa'da trafik kazası: 3 yaralı Yurt