İstanbul Üniversitesi yönetiminden ‘Diren’ filmine yasak!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, öğrenci kulüplerinin etkinliklerine koyduğu engellere bir yenisini ekleyerek, İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün film izleme etkinliğine engel oldu.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine işaret etmek için ‘Suffragette(Diren)’ filmini izlemek ve ‘Türkiye'de Kadının Sorunları ve Çözümleri’ konusunu tartışmak üzere, Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi ile Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF)'nin ortak salonunu yönetimden talep etti. Yetkililerin olumlu cevabı üzerine, salonu etkinliğe hazırlayan kulüp üyeleri, etkinliğe bir saat kala şaşkınlığa uğradı. Salona gelen görevliler, etkinliğin izinli olmadığını söyleyerek salonda başlayan öğrencileri dışarıya çıkartma girişiminde bulundu.

Fakülte yönetimiyle yaptığı görüşmenin ardından “Biz mesai saatleri dışında etkinlik yapacağınızı fark etmemişiz. Biz fakülteyi kapatacağız, etkinliği yapamazsınız.” cevabını alan ADK üyeleri, fakülteden çıkmama ve fakülte bahçesini açık hava sinemasına çevirerek film gösterimini yapma kararı aldı. Öğrenciler, “Peki Rektör de bizi görecek mi?”, “Baba baba Rektörlük pirketleri kırmış.”, "AUZEF=Öğrenci hariç herkes girebilir.” yazılı dövizler hazırlayarak duruma tepki gösterdi.

"EV REİSİNİN İZNİ OLMADAN MİSAFİR OLMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ"

Bahçede hazırlıklarını yapan öğrenciler bu kez bir engelle daha karşılaştı. Güvenlik görevlilerinin “Bu bahçede film izleyemezsiniz.” sözlerine rağmen fakülte bahçesindeki öğrenci sayısının artması üzerine görevliler tepki çeken bir söyleme imza attı. Fakülteyi eve benzeten görevliler, “Burası bir evse, bu evin reisi biziz. Siz, ev reisinin izni olmadan misafir olmaya çalışıyorsunuz.” sözlerini sarf etti. Etkinlik yapmak isteyen öğrencilerin karşılaştığı bu duruma, ADK üyelerinin cevabı ise “Bu okulun reisi yoktur. Bu okulun tek sahibi vardır, o da öğrencilerdir.” oldu. Fakülte yönetiminin filmi izlemek için elektrik sağlamaması ve etkinliği yaptırmama ısrarı üzerine öğrencilere destek veren Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Sevtap Metin'in katılımıyla öğrenciler bahçede, ‘Türkiye'de Kadın Olmak’ konulu forum gerçekleştirildi.

Forum öncesinde açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Uğur Bıçaklıoğlu, daha önce de salon talebinde bulunduklarını dile getirerek, “Etkinlik yapmak için önemli tarihçilerimizle konuştuk, ama hiçbirini okula getirip etkinlik yaptıramıyoruz.” dedi. Etkinlik için salon verilmemesi sorununun uzun süredir devam ettiğine değinen Bıçaklıoğlu, “Öğrenci kulüplerin etkisiz hale getirilmesi için bütün engeller konuyor önümüze.” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Yüksekova'da giriş çıkış kontrol altına alındı Gündem Genelkurmay Başkanlığı: Sur'da 7 PKK'lı öldürüldü Gündem Beyinlerde dalgalanan bayrağımız Gündem 12 yıl süren Roche davasında karar çıktı Gündem