Liseye giriş sınavları 27 ve 28 Nisan’da yapılacak

Liseye giriş sınavlarında 2’nci dönem oturumları yarın başlayacak. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sınavları 27 Nisan Çarşamba ve 28 Nisan Perşembe günleri saat 9-12 arasında yapılacak. Adaylar toplamda 6 dersten sınava girecek.

Abone ol

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sınavları ikinci oturumları başlıyor. 8’inci sınıf öğrencileri liselere girmek için yarın ter dökecek.

Ağırlıklı olarak ikinci dönem konularını kapsayan sınavlar iki güne yayılmış durumda. 27 Nisan Çarşamba günü adaylar Türkçe, Matematik ve Din Bilgisi derslerinden sınava girecek.

Adaylar, 28 Nisan Perşembe günü ise Fen, İnkılâp Tarihi, Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinden soruları yanıtlayacak. Her iki oturumda da sınavlar 9 ila 12 arasında yapılacak. Ders başı sınav süresi ise 40 dakika olacak.

Olağanüstü ve özel durumlar hariç adaylar kendi okulunda sınava girecek. Sınavların olduğu okullarda gün boyu ders işlenmeyecek.

TEOG sonuçlarının Haziran ayında açıklanması bekleniliyor.

ulusalkanal.com.tr

Sigarada "kara paket" planından vazgeçilmesi tepkilere neden oldu Sağlık Sinemaya ve tiyatroya giden öğrenciye TEOG'da ek puan Sağlık Sinemaya ve tiyatroya giden öğrenciye TEOG'da ek puan Sağlık AÖF sınav sonuçları açıklandı Sağlık