“Karşımızda polis değil, cinayet şebekesi var“

Bir itirafta Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Erhan Tuncel'den geldi. Tuncel, Dink cinayetinin arkasında Emniyet içerisindeki cemaat kadroları olduğunu açıkladı. Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer gibi üst düzey polis şeflerinin adını veren Tuncel "Karşımızda polis değil, bir cinayet şebekesi var." dedi.

Abone ol

Hrant Dinkcinayetinin azmettiricisi Büyük Abi Erhan Tuncel, cinayetteki cemaat parmağını itiraf etti.

Polis muhbiri Tuncel, polis müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Sabri Uzun için; "polis değil, cinayet şebekesi" ifadelerini kullandı.

Sicilinde "Fethullahçı dikkat edilmeli" yazan Akyürek ile Yılmazer'in çetenin başında olduğunu söyleyen Tuncel, Oda TV, Cübbeli Hoca ve Şike gibi davaların da bu ekip tarafından kurgulandığını belirtti.

Tuncel'in ifadelerinde dikkat çekici bir diğer ayrıntı da şu anda İçişleri Bakanı olan dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ile dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı aklaması oldu. Tuncel, İstanbul Emniyeti'nin cinayeti çözmek için çalıştığını iddia etti.

Tuncel, geçen hafta Ergenekon savcısı Muammer Akkaş'a verdiği ifadenin ardından tanık koruma programına alındığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Yeni yılda yeni yasaklar! Gündem “El Kaide Türkiye'de bombalı saldırı yapacak“ Gündem Kar ve fırtına etkisini gösterdi Gündem Bahçeli'den sert çıkış Gündem