''Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdçaroğlu, Cumhurbaşkanlığı aday belirleme ziyaretleri kapsamında temaslarını hızlandırdı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu bu aşamada Köşk adaylığı için "isimler bazında tartışmayı doğru bulmuyoruz" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret etti. Temasların konusu yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. CHP lideri Ziraat Odaları Birliği'nde "isimler bazında bir tartışmanın bu aşamada doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi. Öncelikle "nasıl bir Cumhurbaşkanı?" sorusuna yanıt verilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıdaçroğlu'nun ikinci durağı Türkiye Barolar Birliği oldu. CHP lideri "Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor. Müthiş bir kutuplaşma var. Türkiye'nin geleceği açısından endişeliyim" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın toplumu bölmeye çalıştığını dile getirdi.

Ardından Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorularını yanıtladı. Feyzioğlu "Cumhurbaşkanlığına talip olunmaz. Teklif gelir, toplum konuşur tartışır. Ondan sonra bir cümle söylenir. Cumhurbaşkanı kendini üstün görmeyen, toplumu kucaklayan biri olmalı" dedi.

"Mezhepçiliğin bu kadar körüklendiği hiçbir dönem yaşanmadı" diyen Barolar birliği Başkanı, "Türk milleti sağduyuludur. Milletten başka güveneceğimiz yer yoktur" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Fedailerle yürümek... Gündem TGB ve doğru eylem Gündem Merkel endişeli Gündem Türkiye, Soma gibi ısınıyor Gündem