MHP, Olağanüstü Kurultay kararını temyize götürdü

MHP Genel Merkezi, olağanüstü kurultay kararını temyize taşıdı. Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi’ne başvuru yapıldı. Başvuru öncesinde ise Genel Başkan Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve il başkanları ile bir toplantı yaptı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, "MHP paralel yörüngeye sabitlenmek isteniyor” denildi.

Abone ol

MHP, mahkemenin verdiği olağanüstü kurultay kararını temyize taşıdı. Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi’ne başvuru yapıldı.

Yargıtay’a yapılan başvuru öncesinde ise parti genel merkezinde kritik bir toplantı yapıldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, MYK üyeleri ve il başkanlarıyla mahkeme kararı sonrası ilk kez bir araya geldi.

Toplantının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı yazılı açıklamada partiyi olağanüstü kurultaya götürmeyi amaçlayan muhaliflere karşı sert mesajlar verildi.

Bahçeli MHP’nin paralel yapının yörüngesine sabitlenmek istendiğini belirtti.

“Okyanus ötesi kaynaklı planlamalardan medet uman, vicdanını kiralayanlara umut bağlayan, böylelikle MHP’yi ele geçirme ve kontrol altına alma amacına ulaşacaklarını sanan gafiller, şüphesiz yanıldıklarını göreceklerdir”

Açıklamada, “Partinin tüm karar ve yönetim kurulları bir ve beraberdir” mesajı verildi.

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldığı bir televizyon programında MHP'de kurultay süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bozdağ, "Ben mahkeme eliyle partiler ile ilgili bir takım tasarruflar yapılmasının demokrasiyle bağdaşmadığına inanıyorum" dedi.

ulusalkanal.com.tr

CHP'de 3 belediye başkanına "ihraç" Gündem CHP'de 3 belediye başkanına "ihraç" Gündem Topbaş'tan İstanbul'a yeni çılgın proje Gündem Silvan kırsalındaki PKK hedeflerine hava harekâtı Gündem