Turgut Özal davasında çarpıcı gelişme! 2 yıl boyunca 19 kez

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili soruşturmada, eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal’ın şüpheli sıfatıyla 19 kez dinlendiği ortaya çıktı. Dinleme gerekçesi ise, "Ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti kapsamında kasten adam öldürmek.” Özallarla ilgili soruşturma dosyası, Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Abone ol

8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili görülen davada, çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal'ın şüpheli sıfatıyla 19 kez dinlendiği ortaya çıktı.

Turgut Özal’ın planlanarak öldürüldüğü iddiasıyla başlattığı soruşturmada, Özal'ın eşi ve oğlu da "Ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti kapsamında kasten adam öldürme" suçlarının şüphelileri arasında yer aldı.

Suçlamalara yer verilen soruşturma dosyası, Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yargılandığı Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Ersöz hakkında, sadece gizli tanık ifadesine dayanarak dava açan savcılık Ahmet Ve Semra Özal'ın da aralarında olduğu 56 kişi hakkında soruşturmayı devam ettirdi. Soruşturmada 54 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Ancak Semra Özal ve Ahmet Özal hakkındaki dosya kapatılmadı.

Dosya, özel görevli mahkeme ve savcılığın kaldırılmasının ardından, yeni kurulan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderildi. Dosyanın bir örneği, Ersöz’ü yargılayan Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

Köşk'te değişim başladı Gündem ''Geçmiş olsun'' dedi Gündem Kerry, Ankara'da Gündem Herkes suçu birbirinin üzerine attı! Gündem