Saldırının amacı ne?

Ankara’daki katliamın amacı neydi? PKK’dan gelen açıklamalar bu sorunun cevabına netlik kazandırır nitelikteydi. Katliamın hemen ardından sözde eylemsizlik kararı alan PKK, hükümeti Açılım masasına davet etti. PKK bir yandan da HDP'yi destekleme çağrısında bulundu. Kamuoyu araştırmaları 5 Haziran'daki Diyarbakır saldırısı sonrasında HDP'nin oylarını artırdığını ortaya koymuştu.

Abone ol

Ankara’daki katliam, saldırının amacına yönelik tartışmaları beraberinde getirdi.

Saldırı oldukça dikkat çekici bir dönemde yaşandı. Aynı gün, KCK eylemsizlik açıklaması, hükümete PKK ile masaya oturma çağrısı ve HDP'ye destek çağrısı geldi.

KCK'nın açıklamasında, "Türkiye içinden ve dışından gelen çağrıları da dikkate alan hareketimiz, halkımıza ve gerilla güçlerine saldırılmadığı müddetçe gerilla güçlerimizin eylemsizlik konumuna çekme kararına varılmıştır” denildi.

Bu açıklamalardan bir gece öncesinde ise PKK’dan hükümete “Açılıma geri dön” çağrısı geldi. KCK Yürütme Konseyi üyesi Cemil Bayık PKK’nın ateşkese hazır olduğunu kaydetti. Bayık, HDP’nin de desteklenmesini istedi.

Ankara'daki katliamın HDP’nin 5 Haziran’daki Diyarbakır mitingine yapılan saldırılarla da benzerliği dikkat çekiyor. Kamuoyu araştırmaları 5 Haziran'daki Diyarbakır saldırısının HDP'nin oylarını artırdığını tespit etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Gözyaşları içinde defnedildiler Gündem Ankara'da gergin bekleyiş sürüyor Gündem Ankara’da hayatını kaybeden vatandaşlar için Sıhhiye’de anma yapıldı Gündem Başbakanlık'tan "Kılıçdaroğlu" açıklaması Gündem