Aydınlık, Öcalan'lı açılım sürecini sarsacak yazı dizisine başladı

Aydınlık gazetesi Abdullah Öcalan'la ilgili çok çarpıcı bilgilere ulaştı. Bugün başlayan yazı dizisi "Kendi Ağzından Apo" manşetiyle duyruldu. Hem AKP hem de BDP/PKK kanadı Öcalan'lı açılım sürecini derinden etkileyecek bu habere gözünü çevirdi. İşte Öcalan'ın PKK ve kendisi hakkında söylediği o sözlerden bazıları. . .

Abone ol

Aydınlık, Öcalan'lı Açılım sürecini sarsacak yazı dizisine başladı. Açılım sürecinin tarafları gözünü bu habere çevirdi.

Kafkasya’dan Suriye’ye bütün güçle Türkiye’nin emrine gireceğiz, vereceğiz. 20-30 milyon, çevre ülkelerdekiler, çeşitli azınlıklar ve Türkmenler de var; yani bütün Kürtleri, Türkiye’nin hizmetine sokacağım

Kürtleri hizmetinize sokacağım

Çünkü ben elimdeki gücü biliyorum. Bu, müthiş bir güçtür. Bu gücü İngiltere 200 yıldır ele geçirmek istiyor. ABD, İran, Rusya, hepsi bunun peşindedir. Tamam, benim biraz zararım oldu ama onun kat kat üzerinde kazandıracak imkânım var. Neden bunu görmeyeceksiniz ki?.. Ben büyük kazandıracağım. 20-30 milyon, çevre ülkelerdekiler, çeşitli azınlıklar ve Türkmenler de var, yani bütün Kürtleri, Türkiye’nin hizmetine sokacağım. Bu sayının içinde Azeriler de var. Bu kaldıraçlarla Türkiye’yi ayağa kaldırırız.

Suriye’deki Kürtleri kazanmak dev gibi iştir

Benim verdiğim savaşı siz bilemezsiniz. Suriye’de kuzeyde binlerce Kürt vardır. 300-400 tutuklu vardır, bunların kazanılması dev gibi iştir. Üzerlerindeki baskı müthiştir. Ben orada sırat köprüsünde gibiydim. Burada rahat uyuyorum. Orada bir gün bile rahat uyuyamadım. Bu durum İran için de geçerlidir. Kardeşim Osman’ı (Öcalan) “İsfahan’a götüreceğiz” dediler, şiddetle karşı çıktım. Bu, Yavuz Sultan Selim dönemine benziyor. O zamandaki beylikler savaşına benziyor. Ben o zamanki Türk tarafı gibiyim. Eğer Kürtlerin Osmanlı ile ittifakı olmasaydı imparatorluk oluşamazdı. Toroslar’ın öbür tarafı Yavuz’dan önce yoktu. Şimdi de aynısı yaşanıyor. Eğer biz Kürt olayını Türkiye’ye sağlam bağlayamazsak, Orta Asya yolu da kapanacaktır.

Şu anda Ermeniler ile İran ittifak içindedir. Rusya da dev gibi geliyor. Bunu yaparsak Türkiye’ye karşı Ermeni-İran-Rusya ittifakının yolu kesilecektir. Çünkü biz yapmaz isek Kürt şeyini bunlar direkt kullanacaklardır. Ben tercihimi Türkiye’den yana yaparken büyük planladım.

12 Mart, 12 Eylül önemli adımlardır

Bana göre bu yapacağımız, devletin en ciddi, en akıllı hamlesidir. 27 Mayıs’tan da, 12 Eylül’den de, 12 Mart’tan da, hatta 1908’den bile daha önemli bir adımdır. Türkiye’ye en büyük hizmeti yapacak ve tarihi bir yaklaşımdır.

Emrinize gireceğiz

Şu anda her şey hazırdır. Şimdi en ideal duruma gelebiliriz. Bana benim buraya gelişim ile Batı, Rusya, İran panik durumuna girmiştir. Devletin direkt olarak bir şey yapmasına gerek yok, biz taşeronuz. Bunlarla yani, Kafkasya’dan Suriye’ye bütün güçle Türkiye’nin emrine gireceğiz, vereceğiz. Ve müthiş olacak, bunu küçümsemeyin. Bu, Türkiye’yi müthiş büyütecek. Büyüyen Türkiye’den de herkes kazanır. Buna neden kimse karşı çıksın ki...

En büyük hizmet tutkusu bendedir

Çatışmalar ve eylemlerle ilgili bin kat acılar içindeyim. Ben bu ülkeye hizmet nasıl yapılır onu göstereceğim. Başka ne yapayım? Ben eylemlere yüzde doksan karşı idim. En büyük hizmet tutkusu bendedir. “Bunca yıl sonra geldin, bunları söylüyorsun, nasıl yüzün tutuyor” diyebilirsiniz.

Dünyadaki en büyük işleri taşeronlar yapar

Şimdiye kadar nasıl onlar Türkiye’yi bu noktalarda zorladılarsa yüz yıldır, iki yüz yıldır bunu yaptılarsa, şimdi her şey tersine dönecek. Şimdi bir defa Türkiye buralarda bölgeyi kontrol altına alacak. O zaman göreceğiz ki, İngiltere bitti. ABD ikinci plana düşecek. Onun için diyorum, Türkiye’ye büyük kazandıracağız diye. Bakacaksınız, Suriye mahvoldu, İran öyle; ben tanıyorum, oralardaki durumları çok iyi biliyorum. Bunu planlamamız lazım. Ben fazla bir şey istemiyorum. Sınırlı çalışma araçları istiyorum. Bu, direkt devletin yapacağından çok daha kolay ve önemlidir. Çünkü bazı şeyleri direkt devlet olarak yapmak olmaz. Ve zordur. Biliyorsunuz, ABD dev dünya gücüdür ama o bile taşeron kullanır. Dünyada en büyük işleri bunlar yapar. ABD ve İngiltere dünya çapında yapar. Bu gerçekçidir de. Hayali mayali bir şeyden bahsetmiyorum. Hazırdır bu güç. Bunların hazırlanması destansı bir savaş ister.

Hizmetimi çocukluğumdan beri kanıtlarım

Ben tekrar söylüyorum, Atatürk’ün üzerinde yoğunlaşıyorum. Demokratik Cumhuriyet, Atatürk’ün en önemli amaçlarından biridir. Ve bu çizginin en büyük militanlarından birisi benim. Ben bu devlete büyük güç ile en iyi evsafta çalışacak biriyim. Bunu da sizlere çocukluğumdan beri kanıtlayabilirim.

Milyonlarca insanı ilaç gibi kullanacağız

Şu koşullarda bunu söylememin ne kadar değeri olduğunu bilmiyorum ama ben bu değilim, Apo bu değil. İş yapacağım, hizmetim olacak. Milyonlarca insanın gücünü ilaç gibi kullanacağız diyorum tekrar, yani katacağım. Türkiye’yi daraltan her şey tam tersine dönüştürülecek. Bunu yapmak az bir hizmet değil. Bu, yalnız benim zora soktuğum yönleri düzeltmeyecek. 75 yıl öncesinden daha güçlü bir Türkiye katkısı yapacağım. Onları düzelteceğim.

‘Dur, gel şerefinle otur’ deseydiniz

Ama tarihte de bunlar çok olur biliyorsunuz, benim en büyük ızdırabım bu. Ben şimdi mi bunu söylüyorum, hayır; Ortadoğu’da iken de bunları yaşadım. İnanılmaz acılar içinde idi diyorum. Bir kişi el uzatsa da “Dur, gel şerefinle otur” dese idi ama olmadı. Şimdi diyorum; bu imkân dilerim doğar ve gerçekten bu ülkeye hizmet nasıl yapılır onu göstereceğim. Başka ben ne yapayım, yani eylem deyip geçmeyin; kan döküldükten sonra insan kendini şaşırır. Ayakta durmak bile mucizedir. Artık bitmelidir.

Kritik şeyler boyumu çok aştı

Amacı aşan şeyler çok olmuştur. 84 de öyledir. (İlk eylemleri kastediyor.) Devletin uzatacağı en ufak bir eli nasıl tutmak istediğimi bilemezsiniz. Türkiye ölçülerine göre hiçbir devrimci bunu yapamaz. Hemen “işbirlikçi” derler, “Uzlaşıp teslim oldu” derler. Ama ben yaptım. Yani ben dünyanın en şey devletleriyle her şeyi arayacağım, Türkiye’yle aramayacağım; bu olur mu! Kritik şeyler boyumu çok aştı. Ama tüm eylemler de benim adıma yapıldı. Ama ben bu değilim diyorum.

İğne ucu kadar hizmetim olursa...

Ben Türkiye ile olmaya karar verdikten sonra bu, bütün komşulara da kazandıracaktır. Türkiye ile kazanmak, aslında insanlıkla beraber kazanmaktır. İğne ucu kadar hizmetim olursa ne mutlu bana. Bu, Türkiye’ye bir Türkiye daha katacaktır. Bu sözü şimdi burada veriyorum. Sözümün kanıtlanması adım adım olacaktır.

Hizmetimin karşılığında rütbe istemiyorum

Gönlünüzün dilediği gibi, çıkarların elverdiği gibi olmadı ise o zaman sorumluluğu ben kabul ediyorum. Başarısız olursam her şeyi kabul ediyorum. Burada öyle basit kendini kurtarma hesapları için yapmıyorum. Bu, bir ülkü ve kimsenin yapamadığı kadar yapacağım diyorum. Göreceksiniz, hiçbir şey istemiyorum. Rütbe, şu bu istemiyorum, sadece çalışma imkânı istiyorum. En etkili, dışarıda “Bravo Türkiye” tabirini ispatlamadıysam her şeye varım. Tüm komşuları “Türkiye örnek ülkedir” noktasına getirmediysem; Türkiye’nin hem saygısını hem korkusunu geliştirmezsem ve istenildiği zaman tekrar söylüyorum, orayı büyük bir ekonomik kazanca dönüştürmezsem; cıvıl cıvıl insanların kaynaştığı, emek üretkenliği içinde koştuğu, bırakın silah, sürekli türkülerin söylendiği bir alan getirmezsem yine ben sorumluyum. Bütün Türkiye içinde en büyük bayramı bu temelde sağlamadıkça yine ben sorumluyum.

Aydınlık'ın notu: Abdullah Öcalan’ın açıklamasını yayımlamaya hazırız!

YARIN: Gönlündeki görev ne?

Devletten beklediği emir ne?

Kürtçülüğü nasıl halledecek?

Bölge Kürtleri için planı ne?

ulusalkanal.com.tr

Mahkeme BDP'li Tutuklu vekiller için karar verdi Gündem Bu köşede ırkçılık mı yapılıyor? Gündem Cinayete göz yumulmuş Gündem Teoman Koman'ın arkasından konuştu Gündem