AKP erken seçimi gündemine aldı

AKP erken seçimi gündemine aldı, il ve ilçe kongreleri için çalışmalarına hız verdi. Ağırlıklı görüş seçimi 26 Nisan’a çekmek. AKP’yi erken seçime iten ana nedense olası bir ekonomik kriz ve yükselmesi beklenen halk hareketi.

Abone ol

AKP 2015’in Haziran ayında yapılması gereken genel seçimleri erkene almayı planlıyor.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine geçen Perşembe yapılan Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinde erken seçim ele alındı. Görüşmede AKP’nin il ve ilçe kongrelerini erken seçime göre ayarlama ve genel kongre takvimini işletme planı yapıldı. İddiaya göre ikili 26 Nisan tarihi üzerinde anlaştı.

Davutoğlu bunun ardından AKP genel merkezinde toplantılara başladı. Erken seçim planı konusunda MYK’yı bilgilendirdi. Erken seçim Bakanlar Kurulu'nda da ele alındı.

Seçimlerin erkene alma fikrinin ana nedeni Türkiye’yi bekleyen ekonomik kriz. AKP’de olası bir krizle halk hareketinin hızla yükselteceği öngörüsü hakim. İktidar kulislerinde havaların ısınmasının da muhalefeti avantajlı bir konuma yükselteceği ifade ediliyor.

AKP ise krizle karşılaşmadan Meclis’te çoğunluğu yeniden sağlamak istiyor. Krizin yaratacağı hasarı bu şekilde azaltmayı hedefliyor.

uluslakanal.com.tr

''Amerika ile görüşmelerimiz artık gizli değil'' Gündem IŞİD havan toplarıyla vurdu Gündem Kumpasları bilirkişi çözecek Gündem İşçi Partisi ve Mısır Sosyalist Partisi'nden ortak açıklama Gündem