Düşürülen İHA ilgili İsmail Hakkı Pekin'den önemli açıklamalar

Abone ol

Türk savaş uçaklarının Suriye sınımızda düşürdüğü insansız hava aracına ilişkin Genelkurmay İstihbarat eski başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin önemli açıklamalarda bulundu.

Angajman kuralları gereği düşürülen ve milliyeti tespit edilemeyen İHA ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Pekin, hava aracının ABD'ye ait de olabileceğini belirtti.

Ulusal Kanal'da Filiz Atıcı'nın Haber programına telefonla bağlanan Pekin, "bütün bu İHA'ların üzerinde yazılar vardır. Modelleri bellidir. Kimlerin kullandığı da bellidir. Bu yüzden bu konuda bir kasıt olduğuna inanıyorum ya da özellikle 'milliyeti belli değildir' denilerek kafalarda bir soru işareti yaratmak için yapıldığını değerlendiriyorum. Aslında açıkça belirlenmesi lazım. Belki de ABD'ye aittir ve dürşürdüğümüz için iki ülke arasıda bir sorun çıkmasın diye de söylenmiş olabilir." ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama: TSK ile... Gündem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan skandal talimat: Seçim sonrasına kadar durduruldu Gündem Merkel 'sığınmacıları Avrupa'ya göndermeyin' demek için pazar günü Türkiye'ye gelecek Gündem PKK, Türk F-16'larına karşı ABD'den bu füzeyi istedi Gündem