Oh ne ala memleket! Türbanlıya sınavsız giriş

Önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu'na getirilmesi beklenen Torba Yasaya çok tartışma yaratacak bir madde ekleniyor. 28 Şubat sonrası irticai faaliyetleri nedeniyle üniversiteden atılan türbanlı öğrencilere çifte şans veriliyor. Düzenlemeye göre, bu kişiler KPSS’ye girmeden memur olabilecek ve yaş sınırı da aranmayacak.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'na önümüzdeki günlerde getirilmesi beklenen Torba yasaya çok dikkat çekici bir madde ekleniyor. İrticai faaliyetleri nedeniyle üniversiteden atılan kişilere, KPSS’ye girmeden memur olma şansı getiriliyor.

Düzenleme, 28 Şubat sürecinde ‘kılık kıyafet’ kanununa muhalefet nedeniyle üniversiteden atılan kişileri kapsıyor. Bu kişilere, Haziran sonunda yasalaşması beklenen düzenlemeyle çifte şans veriliyor.

Buna göre, daha önce afla, üniversiteye dönenler kamuda işe girmek isterlerse 40 yaş sınırına takılmayacaklar. Ayrıca KPSS'ye girmeden memur olabilecekler.

Bu haktan yararlanmak isteyenlerin, YÖK’ten “Kılık kıyafet nedeniyle okuldan atıldığına” yönelik belge almaları yeterli olacak. Ve bu kişilerin başvuracağı kurumlar, ihtiyaçlarına göre, yazılı ve sözlü sınav yapacak.

ulusalkanal.com.tr

Taşerona kötü haber! Gündem O işçi hala bulunamadı! Gündem Gençler komaya giriyor! Gündem Pedallar Soma için dönecek! Gündem