Türk Silahlı Kuvvetleri hedef alındı

Uluslararası Kriz Grubu, açılım süreciyle ilgili dikkat çekici bir rapor hazırladı. Raporda açık açık Türk Silahlı Kuvvetleri hedef alındı. Kriz Grubu Direktörü Pope, Türk Ordusunun Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargınabileceğini iddia etti. Pope, "Eğer siviller topluca katledildiye bu kesinlikle yargının konusudur" dedi.

Abone ol

Türk Ordusu Uluslararası Krizi Grubu tarafından açık açık tendit edildi. Türk Ordusunun bölücü terör örgütü PKK ile mücadelesi nedeniyle uluslararası ceza mahkemesinde yargılanabileceği iddia edildi.

Bütün bu açıklamalar Uluslararası Krizi Grubu'nun "Türkiye ve PKK; çözüm sürecini kurtarmak" başlıklı raporunda yer aldı. Grubun başında da AKP ve PKK'nın yakın dostu Eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari ile Eski Amerikalı Senatör George Mitchell var.

Kriz Grubu, Ankara ve Kandil ile görüşmeler yaptı ve rapor kaleme aldı. Raporu Kriz Grubunun direktörü Hugh Pope Hürriyet Gazetesi'ne anlattı.

Pope, "Türkiye Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taraf değil ama artık insanlığa karşı işlenmiş suçları kapsayan pek çok başka uluslararası kanun var" dedi ve Türk Ordusunun yargılanabileceğini savundu. Pope, "Bu Türk güvenlik güçlerinin de olası bir uluslararası araştırmaya tabi tutulabileceği anlamına geliyor" dedi.

Uluslararası Kriz Grubu raporuna göre, Kandil’deki kadro bağımsız Kürdistan fikrinden vazgeçmiş değil. "Demokratik özerklik" diye kavramsallaştırılan da Güneydoğu'da PKK liderlerinin olacağı "tek parti devleti". Pope PKK'nın bu hedefi açıktan dillendirmemesinin ana nedeninin Kürt kökenli yurttaşların bağımsızlık istememesine bağladı.

ulusalkanal.com.tr

Ayrıntılar basına sızdı! Gündem Anayasa Mahkemesi'nden seçim barajı açıklaması! Gündem İstanbullular dikkat! Gündem Yarbay Ali Tatar'ın ailesinden F Tipi'ne suç duyurusu! Gündem