"Böyle kepazeliklere izin vermeyin!"

Ergenekon davasının Yargıtay’daki temyiz duruşmalarının 6. günüde savunma sırası Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin'deydi. Gültekin adına savunmayı avukatı Ceyhan Mumcu gerçekleştirdi.

Abone ol

Gültekin'in gençliğinden itibaren İşçi Partisi görüşünü savunmuş bir kişi olduğunu belirten Mumcu, "Doğu Perinçek'in tutukluluğundan sonra Genel Başkan Vekili olmuştur. Daha sonra kendisi de bu davaya dahil edildi. Doğu Perinçek ile görüşmeleri için bile suçlandı. Doğu Perinçek'ten talimat almayacak da kimden alacak" dedi.

Her darbe döneminde Doğu Perinçek ile birlikte Mehmet Bedri Gültekin'in en büyük iki mağdur olduğunu belirten Mumcu, "Gültekin; 12 Mart'ta 5, 12 Eylül'de 4 sene cezaevinde kalmıştır. 17 Ekim 2009'da Gültekin'in basın toplantısı olmuştur. Mehmet Ali Talat ve Tayyip Erdoğan görüşmesiyle ilgili. Bu ses kaydı gazetelerde de yer almıştı. Bu konuşmada Rauf Denktaş'ın tasfiyesi ve KKTC'den vazgeçilmesi konuları yer almaktadır. Gültekin'in burada Rauf Denktaş'ı destekleyip KKTC'nin yanında yer alması çok doğaldır" ifadelerini kullandı.

DÜNYADA EN ÇOK SANSÜR EDİLEN KİŞİ “ATATÜRK”

Mumcu, Mehmet Bedri Gültekin'in ADD'yi yönetmeye kalkmak suçlanmasıyla ilgili olarak da, "ADD, rahmetli Muammer Aksoy'un kurduğu, Atatürkçü düşünceyi benimsemiş bir dernektir. Aksoy, CHP'den istifa edip ADD'yi kurmuştur. İşçi Partisi 2006'da bir kurultay yapmıştı. Ben de divan başkanıydım. Bu kurultayda Atatürk devrimlerinin tamamlanması için bir karar alındı. Dolayısıyla ADD ile bir amaç birlikteliği var. ADD tarihi boyunca 3 İşçi Partili burada yönetim kurulunda yer almıştır. ADD'yi ele geçirmek gibi bir iddia dayanaktan yoksundur ve gerçek dışıdır. Kaynak Yayınları Atatürk'ün bütün eserleri diye 30 ciltlik bir eser çıkarttı. Dünyada en çok sansür edilen kişi Atatürk iken Kaynak Yayınları'nın bu çalışması çok önemliydi. ADD bile Atatürk'ün bu kadar sansür edilmesine karşı bir yayın çıkartamayarak bu sansüre uydu. Ancak Kaynak Yayınları, Atatürk ile ilgili en çok yayın yapan yayıncılık oldu" diye konuştu.

BÖYLE KEPAZELİKLERE İZİN VERMEYİN"

Mehmet Bedri Gültekin için Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi emekçileriyle görüştüğü suçlamasının olduğunu da hatırlatan Mumcu, "Kiminle görüşecekti? Yine Doğu Perinçek ile ilgili de benzer bir suçlama vardı, Mehmet Perinçek ile ilgili görüştüğü suçlaması. Baba ile oğul görüşemeyecek mi? Eğer heyetinizden birisi beni tanıyorsa, benimle görüşmüşse ve ben de bir konu hakkında suçlanmak isteniyorsam heyetinizdeki o kişi yandı demektir. Türk halkını rahatlatmak için böyle kepazeliklere izin vermeyin" açıklamasını yaptı.

Mumcu, diğer parti yöneticilerinin yurt dışında seçim çalışması yaptığını kaydederek Gültekin hakkında verilen yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep etti. Mumcu savunmasının ardından Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyetine Mehmet Bedri Gültekin'in 'Tayyip Gül ve Gülen örgütü' kitabını hediye etti.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek: Amerikan silahıyla kardeşini mi vuracaksın? O silahı yere at! Gündem Özel Kuvvetler PKK kampına sızdı! Savaş uçakları bombaladı Gündem Vatan Partisi'nden Perinçek-İsviçre davasına ilişkin açıklama Gündem Acı haber: 1 şehit! Gündem