TBMM'de yeni dönem başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 25'inci dönem milletvekilleri için yemin töreni başladı. Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. İlk yemin illerin alfabetik sırasına göre yapılacaktı ancak engelli olduğu için AKP'nin Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'a öncelik verildi.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi, geçici başkan Deniz Baykal başkanlığında açıldı. 25. dönem milletvekillerinin yemin töreni başladı.

Yemin töreninden önce milletvekili sıraları temizlendi. Teknik bakımları yapıldı. Sıralara milletvekillerine hitaben birer mektup, yaka rozeti ve kırmızı-beyaz güller bırakıldı.

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, en yaşlı üye olması nedeniyle Meclis Başkanlığı'nı Cemil Çiçek'ten devraldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan törenden önce Meclis'e gitti. Muhafız alayını selamladıktan sonra salona girdi. Tören saat 15.00'te başladı. Önce geçici divan oluşturuldu. Geçici başkanlık divanında görev yapacak 6 isim arasında HDP'li Dilek Öcalan da vardı.

Meclis'i geçici meclis başkanı Deniz Baykal açtı. İlk yemini de yine Baykal Yaptı.

Yönetmelik gereği milletvekilleri, illerinin ve isimlerinin alfabetik sırasına göre yemin edeceklerdi. Ancak engelli olduğu için öncelik AKP Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'a verildi.

ulusalkanal.com.tr

Kemal Kılıçdaroğlu tarih verdi! Gündem 5 işçinin öldüğü çığ faciasıyla ilgili şok rapor Gündem F tipinden HSYK’ya sızma girişimi Gündem Genelkurmay Balyoz yaralarını sarmak için harekete geçti Gündem