Yeni teğmenler diploma aldı

Harp Okullarından mezun olan yeni teğmenler diplomalarını düzenlenen törenlerle aldı. 1044 Teğmen mesleğe merhaba dedi.

Abone ol

Kara, Hava ve Deniz Harp Okullarının mezuniyet törenleri yapıldı.

Törenler; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile kuvvet komutanları katılımıyla gerçekleşti.

165'inci dönem mezunlarını veren Kara Harp Okulu'nda tören teğmenlerin Harbiye marşını okumasıyla başlayan törende şehit Teğmen Emre As unutulmadı.

Kara Harp Okulu'nun 165'inci döneminde 20'si kadın, 42'si misafir toplam 736 Harbiyeli, Teğmen rütbesiyle mezun oldu. Stadyumdaki tören ''Harbiye Marşı''nın hep bir ağızdan okunması ve yeni mezun Harbiyelilerin geçişiyle sona erdi.

Hava Harp Okulu 60'ıncı döneminde 6'sı bayan toplam 194 Hava Harbiyeli Teğmen mezun oldu. Törende sancak devir-tesliminin ardından savaş jetleri geçiş yaptı.

Mezun genç teğmenlerin kılıç çattığı tören, Türk Yıldızları Akrobasi Timi'nin gösterisi ile son buldu.

Deniz Harp Okulu da 241'inci dönem mezunlarını verdi. 10'u misafir ülkelerden 114 Deniz Teğmeni mezun olarak Donanmaya katıldı.

Törende yapılan 241'inci yıl baklası denizcilere has usul ve deyimlerle suya bırakıldı.

Geçit töreni ile son bulan programda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı helikopterler de gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

ulusalkanal.com.tr

Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru sonuçları açıklandı Sağlık Kalbi sırtında Sağlık İkizleri TEOG ayırdı! Sağlık Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! Sağlık