Askerin yeni yıl mesajı: Emanet edilen vatan toprağını layıkıyla koruyacağız

2017'ye eli tetikte ve sınırda nöbet tutarak girecek olan mehmetçik, Hakkâri Çukurca'da 2 bin 450 rakımda görev yapıyor. Kahramanların yeni yıl mesajı ise oldukça anlamlı; "Bize emanet edilen vatan topraklarını ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceğiz..."

Abone ol

Kimi Adıyamanlı, kimi Kastamonulu... Ancak yeniyıl mesajları ortak.

Onlar şanlı Türk ordusunun birer neferleri. Hakkari Çukurca'da görev yapıyorlar. Hava sıcaklığı eksi 22 derece. Kar kalınlığı 3 metre. Onlar yeniyıla bu şartlarda nöbet tuttarak giriyorlar.

Çukurca terörle mücadelenin yoğun olarak sürdüğü bölgelerden biri. Mehmöetçik o bölgede terörsitlere göz açtırmıyor. O mesajı da "komandı andı"yla veriyor.

Askerin Türk bayrağı açıp anıt içtiği yerin ayrı bir önemi var.

2. Komando Tabur Komutanı Binbaşı Cemal Akpınar, terör örgütlerine meydan okurcasına konuştu, görev yapmaya devam edeceklerini söyledi.

2 bin 450 rakımlı Hisar Dağı'ndaki üs bölgesinde görev yapan Dağ Komando Tugayı'na bağlı Mehmetçikler ailerinin yeniyılını kutladı. Onlar aynı zamanda terörle mücadele vurgusu yaptılar.

ulusalkanal.com.tr

Milli Anayasa Hareketi, anayasa değişiklik teklifine karşı yol haritasını belirledi Gündem El Bab'taki kahramanlarımız Gündem KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan "yeni Kıbrıs" vurgusu Gündem Prof. Dr. Emre Bağce: Bir kişi tüm kurumları temsil ediyor Gündem