48 aday değişti

ÇED raporunda denize dolgu yapılmayacak dense de 3'üncü havalimanı çalışmaları için İstanbul'un Kuzey Kıyısı şantiye alanına çevirildi. 11 bin ton kapasiteli Hollanda bandralı dolgu gemisi James Cook gemisi Yeniköy kıyısında dolgu çalışmaları yaparken görüntülendi.

Abone ol

Tarım alanları acele kamulaştırma ile ellerinden alındı, yolları hafriyat kamyonları nedeniyle geçilmez hale geldi, şimdi de kıyıları da şantiye alanına döndü.

İstanbul'un Kuzey Kıyısı'ndaki Yeniköy sahili 3'üncü havalimanı inşaatı için doldurulmaya başlandı.

"Nihai Çevre Etki Değerlendirme raporunda denize dolgu yapılmayacak ifadelerine karşın, 3'üncü havalimanı çalışmalarında Yeniköy kıyılarına yapılan dolgu işlemi görüntülendi.

Kıyıda mekik dokuyan 11 bin metreküp kapasiteli dolgu gemisi James Cook açıktan aldığı kumu Yeniköy Kıyılarına püskürtüyor, bu işlemle kıyıda dolgu alanlar oluşturuluyor.

Dubai'de deniz üzerine dolguyla inşa edilen Palmiye Adaları'nın yapımında da kullanılan Hollanda bandralı dev geminin İsantabul kıyılarındaki yoğun trafiği gemi takip sistemi üzerinden de takip edilebiliyor.

Yakın zamanda Karadeniz ve Bodrum'da yaşanan felaketleri hatırlatan uzmanlar doğanın hata affetmeyeceğinine dikkat çekiyor.

ulusalkanal.com.tr

Şehit polislere veda Gündem NASA reklam mı yaptı? Olaya bir de bu açıdan bakın! Gündem Savaşsız barış olmaz Gündem 'Hiçbir terör örgütü devlet ile baş edemez!' Gündem