Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Bizim Rusya ile karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var

İdlib’de yaşanan gerilimin Ankara ve Moskova’yı karşı karşıya getireceği iddialarına Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan yanıt geldi. Akar, “Bizim Rusya ile karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var” açıklamasını yaptı. Akar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Şam yönetimine Şubat ayı sonuna kadar verdiği süreyi de hatırlattı. Türkiye’nin planlarını yaptığını ve yeri gelince uygulanmaya başlayacağını bildirdi.

Abone ol

İdlib gerginliğinin Türkiye ve Rusya’yı etkileyip etkilemeyeceğini değerlendirdi, iki ülkenin ilişkilerine dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, İdlib'te Rusya ile gerginlik yaşandığı yorumlarına böyle yanıt verdi.

İdlib için Türk-Rus heyetlerinin görüşmelerini de değerlendiren Akar, Rusya ile imzalanan Soçi mutabakatına vurgu yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki gözlem noktalarından geri çekilmesinin söz konusu olmadığını da bildirdi Bakan Akar. Rus heyetin görüşmelerde Suriye’nin bu alanlardan çekilmesi yerine “uzlaşma” mesajı verdiğini aktardı.

Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Şam yönetimine gözlem noktalarının gerisine çekilmesi için Şubat ayı sonuna kadar verdiği süreyi de hatırlattı.

Akar, ABD’nin İdlib’e asker göndermesinin söz konusu olup olmadığı sorusunu da yanıtladı.

Akar'ın gündeminde Rusya’dan tedarik edilen S-400 hava savunma füzeleri de vardı.

Akar, "Şu anda kuruluş, eğitim süreci devam ediyor, planlandığı şekilde de faaliyetlerimiz gerçekleşecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Baharda gerçekleşecek" dedi.

ulusal.com.tr

Aydınlıkçılara borç Gündem Pistten çıkan uçağın ön raporu 1 ay içinde hazırlanacak Gündem Beyoğlu'nda 5. Okullar Arası Satranç Turnuvası düzenlendi Gündem Kararlı eylem bir kez daha sonuç verdi Gündem