Savunma Sanayii Başkan Demir'den çarpıcı açıklama

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demir TUSAŞ'la konuştuklarını ve HÜRJET'i TCG Anadolu'da kullanılabileceğini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı bir televizyon programında “Gemilere iniş yapabilecek İHA konusunda çalışma var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2’yi geliştiriyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Demir, TCGAnadolu'nun envantere girmesiyle birlikte dünyada ilk olacak bir yaklaşımla SİHA konuşlandırılacağını ifade ettikten sonra HÜRJET’in de bu bağlamda ele alındığını ve çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Demir yaptığı açıklamada ''Biz İHA’larla başlayalım dedik. HÜRJET'i TUSAŞ’la konuştuk. Onu ‘acaba gemiye iniş kalkış yapabilen bir şey yapılabilir mi’ konusu çalışılıyor'' dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil açıkladı: Milli Muharip Uçak'ta nasıl bir yapay zeka olacak? Gündem Dolar 8,39 TL oldu: Ekonomist Hakan Topkurulu'dan dikkat çeken öneri Gündem Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan faiz açıklaması Gündem TUSAŞ Genel Müdürü Kotil açıkladı: Milli Muharip Uçak'ta nasıl bir yapay zeka olacak? Gündem