Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Fırat Kalkanı'na dair açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme dair yaptığı değerlendirmede, 29 Mart itibarıyla Fırat Kalkanı harekatının başarıya ulaştığını belirterek, "2 bin 100 kilometrekarelik alan temizlenmiş oldu. Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından güvenlik risklerine Türkiye ilgisiz kalacak gibi bir mana çıkarılmamalı." dedi. Barzani'nin bağımsızlık referandumu açıklamasını da değerlendiren Kalın, "Biz bunun yanlış bir adım olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kalın şunları söyledi:

Ekonomi ile ilgili önemli bir veri açıklandı. Beklentilerin üzerinde bir büyüme gerçekleşti. Dünyanın büyük ekonomilerine baktığınız zaman bunların genelde yüzde 2'nin altında olduğu dikkate alındığında gerçekten çok sevindirici bir oran. 2016'da yaşadıklarımızı dikkate aldığımız zaman bu rakamların dikkat çektiğini belirtmek gerekiyor. Kanlı bir darbe girişimini püskürttük, terörle mücadele, Fırat Kalkanı devam ederken...

Terörle mücadelede son dönemdeki operasyonlar çerçevesinde çok önemli mesafeler kaydedildi.

MGK'da ele alındı, Fırat Kalkanı Harekatı'nın tamamlanması meselesi... 29 Mart itibarıyla da bu operasyonun başarıya ulaştığını ifade edebilirim. 2 bin 100 kilometrekarelik alan temizlenmiş oldu. Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından güvenlik risklerine Türkiye ilgisiz kalacak gibi bir mana çıkarılmamalı.

Başından beri Suriye'nin toprak bütünlüğü içinde terör sorununu çözmekti. Bundan sonra alınacak tedbirler ve benzeri adım tabii planlanır. Bununla ilgili açıklamayı TSK yapar. Zatan mücadele sahada devam ediyor. Burada bizim nihai hedefimiz bu terör belasından hem bizim sınır bölgelerimizde yaşayanların hem Suriyelilerin kurtarılmasıdır.

BARZANİ'NİN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU AÇIKLAMASI

Biz bunun yanlış bir adım olacağını düşünüyoruz. Hele ki, Irak'ın içinden geçtiği şu kırılgan süreçte, hem DEAŞ ile mücadele hem bizim PKK ile yürüttüğümüz mücadele bağlamında, bu kadar güvenlik risklerinin had safhada olduğu bir dönemde böyle bir konunun gündeme getirilmesini biz doğru bulmuyoruz.

İSRAİL'İN EZAN YASAĞI TASARISI

Bu aynı zamanda İsrail topraklarında yaşayan Filistinliler, Müslümanlar, diğer Araplar için de kabul edilemez bir durumdur. Umarız İsrail bu hatasından en kısa sürede vazgeçer. Bu yasağın gece sessizliği ya da huzuruyla alakası yok. Ezan-ı Muhammedi dünyanın hiçbir yerinde hiç kimseyi rahatsız etmez. Bu yasa tasarısını getirenler de bundan rahatsız olmasınlar. Çünkü Ezan-ı Muhammedi barışa, selama, huzura davettir. Umarız bu hatalarından en kısa sürede dönerler.

KERKÜK'TE RESMİ BİNALARA KÜRDİSTAN FLAMASI ASILMASI

Biz bunun da yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Bunu ilgili makamlara da ilettik. Bu sadece Kerkük civarında değil, bütün Irak sathında, başka bölgelerde etnik temelli veya başka gerekçelerle yeni gerginlik alanlarının doğmasına neden olur. Beklentimiz oradaki yetkililerin bu uygulamadan bir an önce vazgeçmeleridir

ulusalkanal.com.tr

Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianame mahkemeye gönderildi Gündem Akıncı iddianamesinden: Darbe girişiminden 2 gün önce uçaklara Sniper taktırmış Gündem İstanbul Okmeydanı'nda DHKP-C'nin alıkoyduğu çocuk için operasyon yapıldı Gündem Mehmet Selim Kiraz şehit edilişinin 2. yılında anıldı Gündem