Medikal malzemeleri yerli üretmek için adım atıldı

Vakumlu kan tüpü, enjektör ve serum seti gibi medikal malzemeleri yerli üretmek için adım atıldı. Tesisi Sanayi ve Teknoloji Bakanı ziyaret etti. Tesiste üretilecek malzemeler sayesinde yaklaşık 50 milyon dolarlık ithalatın önlenmesi hedefleniyor.

Abone ol

Koranavirüs salgınıyla sağlık sanayisindeki yerli üretimin ne denli önemli olduğu ortaya çıktı. Yerli imkânlarla bazı tıbbi malzemelerin üretilmesi aynı zamanda milyon dolarlık ithalatın önüne geçebilecek.

Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank, yerli üretime geçen Sıla Grup bünyesindeki TTT World'ü ziyaret etti, firmanın yatırımlarına ilişkin bilgi aldı.

Firma, vakumlu kan tüpü, enjektör, serum seti, iğne ucu, eldiven ve kan torbasını Türkiye'de üreterek dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyor.

Yıl sonuna kadar 450 milyon vakumlu kan tüpü, 500 milyon enjektör ve 75 milyon serum seti üretilmiş olacak.

Üretim sayesinde her sene bu ürünlerin ithalatına harcanan yaklaşık 50 milyon doların ülkede kalması sağlanacak.

Sanayi ve teknoloji bakanı Varank, teşvikte medikal üretimin "öncelikli yatırım" olarak değerlendirildiği söyledi.

ulusal.com.tr

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: İlk kez bu kadar çok kaynak ve soru veriyoruz Sağlık AHEF'ten çağrı: Aile Sağlığı Merkezleri kamu binalarına geçsin Sağlık Sağlık Bakanlığı'ndan o öğrenciler hakkında aşı kararı Sağlık Sağlık Bakanı Koca o görüntülere isyan etti Sağlık