30 bin öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Şubat ayında 30 bin öğretmen atayacak. Atanacak öğretmenlerin yüzde 70’i Doğu ve Güneydoğu’ya gönderilecek. Öğretmenler ilk kez oryantasyon eğitimi alacak.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Şubat ayında yapacağı atamalardaki öğretmenlerin yüzde 70’i Doğu ve Güneydoğu illerinde görevlendirilecek.

İlk kez uygulamaya geçirilecek stajyer öğretmenlik için danışman öğretmenlerin seçimine başlandı. İl Milli Eğitim müdürlükleri, stajyer öğretmenlere yol gösterecek danışman öğretmenleri, 8 Ocak’a kadar belirlemek için harekete geçti.

Görevde 10 yılını tamamlamış danışman öğretmenler, yeni atananlara ders verecek. Atanan öğretmenlerin derslerine girmesini ve ders anlatım tekniklerini, öğrenci psikolojisini, ödev verme yöntemini anlamasını sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Doğu ve Güneydoğu’ya gidecek öğretmenlere vereceği ‘teşvik sistemi’ de netleşmeye başladı. Çalışmaya göre 2 yıllık mecburi hizmet süresinin sonunda, bölgede çalışmaya devam edenlere teşvik sağlanacak.

ulusalkanal.com.tr

'AÖL sınavında Whatsapp’la kopya çekildi' Sağlık Bu turşularınızı hemen atın Sağlık Gerçek uçan kaykay üretildi Arcaboard Sağlık Kanser tedavisinde yeni buldu Sağlık