Ulusal Kanal direnen kent Halep'in nabzını tuttu

Halep, Suriye savaşının başından bu yana en çok tahrip edilen kentlerin başında geliyor. Bir zamanlar ülke ekonomisinin kalbi olan şehirde, hem kır hem kent savaşı aynı anda yürütülüyor. Kent bütün zorluklara rağmen ayakta kalmanın bir yolunu buluyor. Ulusal Kanal Suriye temsilcisi Mehmet Kıvanç, direnen kentin nabzını tuttu...

Abone ol

Halep Meydan bölgesi şehir içindeki bölünmüş alanların sınırlarından bir tanesi. Bölge bir taraftan Nusra Cephesi’nin bulunduğu Süleyman Halebi, diğer taraftan PYD’nin hakim olduğu kentin kuzeyindeki Şeyh Makud mahallesinin kesişim noktası.

Görüntüdeki inşaat Nusra cephesinin kontrolünde olan ve mahalle sakinlerinin "keskin nişancı var" uyarısı yaptığı bir bina.

Sokak son derece politik. Özellikle konu Türkiye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye politikası olunca.

Meydan bölgesindeki Arkub sanayi sitesi savaşın ilk günlerinde silahlıların istilasına uğramış.

Bölge kurtulsa da koşullar üretimi en alt düzeye indirmiş. Bir çok dükkan sahibi ülkeyi terketmiş.

Bu kentin insanları savaşın getirdiği sıkıntıları aşmak için bir çok farklı yöntem keşfetmiş. Mazotla çalışan akümülatörler bunlardan bir tanesi. Sanayiden günlük kullanıma her yerde bu makinelerden görmek mümkün.

Ağır koşullara rağmen Halep, neşeli ve misafirperver yüzünü de gösteriyor. Yemek yediğimiz büfenin sahibi ısrarlarımıza rağmen hesap almıyor.

Bütün yıkıma rağmen kentin güzelliği hala göz kamaştırıcı. Şair Abu Firas’ın heykelinin bulunduğu park başka bir dünyanın habercisi gibi.

HABER: MEHMET KIVANÇ

ulusalkanal.com.tr

Yine Ege yine bir dram... Dünya "Irak’ın artık fiilen bölündüğünü söyleyebiliriz" Dünya İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif: Bugün İran için güzel bir gün Dünya Burkina Faso'da otele saldırı: En az 20 ölü Dünya