Koronavirüs bulaşan kişi sayısı 1 milyon 521 bini geçti

Tıbbi ekipmanda yetersiz kalan Avrupa ülkelerinde vaka sayısı da hızla artıyor. İngiltere'de ekipman eksikliği nedeniyle çöp torbaları giyerek hastalara bakmak zorunda kalan 3 hemşire koronavirüse yakalandı.

Abone ol

Kovid-19'dan en çok etkilenen Avrupa ülkelerinde bilanço giderek ağırlaşıyor. AB ülkelerinde özellikle de tıbbi ekipmanda yetersiz kalınıyor.

İngiltere'de kısa süre önce kişisel koruyucu ekipman bulamayan hemşireler çöp torbası giymişti.Çöp torbaları giyerek hastalara bakmak zorunda kalan 3 hemşirenin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Kovid-19'a yakalanmış sonra durumu kötüleştiği için yoğun bakıma alınmıştı. Johnson'ın durumunun stabil olduğu ve tedaviye cevap verdiği açıklandı.

İngiltere Başbakanının klinik ekibiyle olumlu bir iletişim kurduğu da belirtildi.İyileşmekte olduğu ve yatakta oturabildiği bildirildi.

Ülkede yapılan bir araştırma, halkın büyük bölümünün, Avrupa Birliği'nin Kovid-19’dan etkilenen ülkelerin ihtiyaçlarına verdiği yanıtlardan memnun olmadığını ortaya koydu.Tıbbi malzemede yetersiz kalan İtalya'da hastane yatak sayısında da hasta sayısına yetişemiyor.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte AB'ye sitem etti. AB'nin virüsten zarar gören ülkelere yeterli ve koordineli şekilde yardım etmesi gerektiğini söyleyen Conte(Konte) "Avrupa projesine yeni bir can verme fırsatını kaçırırsak, gerçek bir fiyaskoyla sonuçlanır" dedi.

Koronavirüs krizi, Fransa'da da tırmanıyor. Sağlık sisteminin tıkandığı Fransa'da, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden insanlar için ailelerinden 250 avro kira talep edildiği ortaya çıktı. Fransa Cenaze İşleri Başkanı söz konusu kirayı "kabul edilemez" sözleriyle nitelendirdi.

Fransız hükümetinin insanları akıllı telefon uygulaması üzerinden takip etmeyi planladığı belirtildi.

İspanya'da ise nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 628 artışla 14 bin 673'e yükseldi.

Ülkede solunum sıkıntısı olmayanlar yatak kapasitesindeki yetersizlik nedeniyle evlere gönderildi.

Tıbbi malzeme için Çin'den yardım isteyen Almanya'da ise vaka sayısı 113 bini aştı.

ulusalcom.tr

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! O müdür yardımcısı görevden alındı Gündem Emekli Tuğamiral Eraydın: Kendimle kavga ettim virüsü iradeyle yendim Gündem Doğu Perinçek yazdı: Merhaba kamulaştırma-16! Üretimi ve istihdamı sürdürmek için kamulaştırma Gündem Antalya Valisi Karaloğlu: İlginç olaylar yaşanıyor! Gündem