Rusya'dan dev tatbikat

Rusya, 150 bin askeri ile Karadeniz ve Kafkaslar'da tatbikata başladı. Dev tatbikat için, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin talimat verdi. Yüzlerce savaş uçağı ve savaş gemisinin katıldığı tatbikat, beş gün sürecek.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı talimatı verdi, Rus ordusu 150 bin askeri ve yüzlerce savaş gemisi ile harekete geçti.

Rusya, Hazar Denizi ve Kafkaslar'da dev bir tatbikat icra ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı ile başlatıldığı belirtilen tatbikat ile ile ilgili Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, tatbikatın, "ciddi terörizm tehlikesinin bulunduğu Rusya'nın güneybatısının güvenliğini sağlama" amacıyla icra edildiğini bildirdi.

Aniden başlatılan ve beş gün sürecek tatbikatta 150 bin askerin yanı sıra yüzlerce savaş uçağı ve savaş gemisi yer alıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, toplam 35 askeri üs ve 17 deniz üssünde 56 "taktik tatbikat" gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Bu tatbikatların da sonbahar için planlanan kapsamlı "Kafkas 2020" tatbikatına hazırlık işlevi de göreceği belirtildi.

Bu kapsamdaki deniz tatbikatları, Karadeniz'in yanı sıra Hazar Denizi'ne kadar uzanacak.

ulusal.com.tr

Suriye'de ABD ve Ruslar karşı karşıya Dünya Ermenistan geri adım attı Dünya İMF: ABD ekonomisi yüzde 6,6 küçülecek Dünya Koronavirüs salgınının merkez üssü Amerika oldu Dünya