Çocukların okul sağlığı için önemli tavsiyeler

3 aylık yaz tatili sona erdi, okullar açıldı. Peki, veliler ve çocuklar okul sağlığı için nelere dikkat etmeli, ne yapmalı? İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü üyesi Prof. Dr. Gülbin Gökçay anlattı, "En önemli iki şey dengeli beslenme ve düzenli uyku" dedi.

Abone ol

18 milyon çocuk yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim yılına başladı. Öğrencilerin okula adepte olabilimesi ve sağlıklı bir eğitim yılı geçirmesi için veliler de mesaiye başladı.

Çocukların okul sağlığı için ilk adım dengeli beslenme.

En önemli öğün ise kahvaltı. İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü üyesi Prof. Dr. Gülbin Gökçay'a göre bu noktada en büyük iş velilere düşüyor.

Beslenme çantasını hazırlarken hazır meyvesuları veya çikolata gibi abur cuburlar yerine meyve ve sandviçlerler tercih edilmeli.

Ve uyku. Çocukların derslerdeki başarısını arttırdığı gibi hastalıklara karşı vücut direncini de arttırıyor.

Çocuklar en geç saat 10:00'da yataklarında olmalı. İdeal uyku saati ise 8.

Okula yeni başlayan çocuklar için ise hijyen çok önemli. Sadece velilere değil, okul yönetimlerine de bu noktada çok iş düşüyor.

Sırt çantalarının ağırlığına da dikkat edilmesi gerekiyor. Ağır çantalar gelişim çaığındaki çocuklarda duruş bozukluğuna neden olabiliyor.

Prof. Dr. Gülbin Gökçay velilere son olarak pozitif olmalarını tavsiye etti.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: Canberk Hazar

ulusalkanal.com.tr

Özel okul teşviklerinde yerleştirme sonuçları açıklandı Sağlık Yalova Devlet Hastanesi personeli, işaret diliyle şarkı söyledi Sağlık Sağlık Bakanlığı ölüme bile neden olan bitkisel ürünlere yasak getirdi Sağlık YÖK'ten kapatılan askeri okullarla ilgili açıklama Sağlık