Sağlık Bakanlığı'ndan o öğrenciler hakkında aşı kararı

Sağlık Bakanlığı, ilköğretim 1.ve 8.sınıf okul çağı aşılamalarının, aile hekimliklerinde uygulanmasına karar verildiğini duyurdu.

Abone ol

Aşılama takvimi değiştirildi.

İlköğretim 1’inci sınıfta çocuklara kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısının 2’nci dozu yapılıyor. 8’nci sınıfta da tetanoz ve difteri aşısının pekiştirme dozu uygulanıyor.

Sağlık Bakanlığı aşı takvimine ilişkin yeni bir karar aldı. 1’inci sınıfta uygulanan aşılar 1 Temmuz 2016’da doğanlardan başlamak üzere 48’inci ayına girmiş çocuklara Aile Hekimliklerinde yapılacak.

İlköğretim 8’inci sınıfta yapılan aşılar da Temmuz 2007'de doğanlardan başlamak üzere 13 yaşına girmiş kişilere uygulanacak. Bu tarihten önce doğmuş ve hâlâ ilköğretime başlamamış çocukların aşıları yine okullarda olacak.

Bakanlığın yeni duyurduğu uygulama 1 Temmuz 2020’de başlayacak. Anne ve babaların, çocuklarının aşılanma bilgilerini aile hekimlerine başvurarak kayıtlardan takip etmeleri gerekiyor.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Koca o görüntülere isyan etti Sağlık Prof. Dr. Tevfik Özlü'den maske uyarısı Sağlık Varank: Yerli ve milli tanı kiti üretiyoruz Sağlık DSÖ'den 'halka açık alanlarda maske takılsın' tavsiyesi Sağlık