Kasımpaşa'dan itiraz

Kasımpaşa, Süper Lig'in 2017-2018 sezonu yayın haklarının Türkiye Futbol Federasyonu ile Lig Tv arasında ihalesiz uzatılmasına itiraz etti. Bu konuda, Rekabet Kurumu'na başvurdu.

Abone ol

Süper Lig kulüplerini yakından ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı.

Spor Toto Süper Lig müsabakalarının yayın haklarının ihalesiz şekilde TFF ve LİG TV arasında yapılan anlaşmayla uzatılmasına tepki geldi.

Kasımpaşa Sportif Faaliyetler A.Ş., Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunarak yayın haklarının 2017-2018 futbol sezonuna uzatılmasına itirazda bulundu.

Yapılan itirazda, TFF ile Dijitürk arasında 21 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan Pakat A Yayın Sözleşmesi'nin 2017-2018 futbol sezonunu da kapsayacak şekilde uzatılmasına ilişkin Ek Sözleşme'nin Rekabetin korunması hakkında kanun'a aykırı olduğu, rekabeti sınırlayıcı anlaşma yapıldığı ve hakim durumun kötüye kullanıldığı savunuldu.

Eğer bu itiraz kabul görürse, Spor Toto Süper Lig'in 2017-2018 futbol sezonunun yayın hakları için tekrar ihaleye çıkılacak.

D-Smart'ın da talip olduğu yayın hakları için yapılacak yeni ihalede ise oldukça güçlü bir rekabetin oluşacağı tahmin ediliyor.

Mevcut yayın ihalesi 2010 yılında 400 milyon dolara 5+1 yıllığına yapılmıştı. Yayın ihalesinin 2 yıl daha bedelsiz uzatılması 2016 sonunda 400 milyon dolarında üstünde bir paranın kazanılmasına da engel oldu.

ulusalkanal.com.tr

'Seyir zevki arttı' Spor 'Beşiktaş'ın yaklaşımı doğru' Spor Spor Toto Süper 16'ıncı hafta toplu sonuçları Spor Gülen taraf Bucaspor oldu Spor