Haziran'da yağan yağmur üreticiyi büyük zarara uğrattı

Denizli'de kiraz, Çorum'da çeltik, Yozgat'ta ise nohut ve mercimek yağışlardan olumsuz etkilendi. Üreteci rekoltede düşüş bekliyor.

Abone ol

Geçen yıl fırtına bu yıl sağnak yağmur çiftçinin yüzünü güldürmedi. Haziran yağmurları üreticiyi büyük oranda zarara uğrattı.

Denizli'nin Honaz İlçesi'nde toplamı 17 bin 600 dekar olan kiraz bahçelerinde yılda yaklaşık 14 bin ton kiraz üretiliyor. Honaz kirazının yüzde 90'ı başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ihracata gidiyor.

Hasadı 10 gün önce başlayan Honaz kirazının kilosu ihracatçı tarafından 10 TL'den alınmaya başlandı. Ancak aniden bastıran Haziran yağmurları, kiraz üreticilerine büyük darbe vurdu.

Yağmur nedeniyle kirazda çatlamalar oluştu.

Çorum'da ise çeltik ve buğday sele gitti. Laçin ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonucu oluşan sel, çeltik ve buğday arazilerini vurdu.

Çiftiçinin umudu olan yağmur zamansız yağınca Yozgat’ın Musabeyli, Topaç ve Dayılı köyünde ekili alanlar zarar gördü.

Yağmur ile birlikte düşen dolunun oluşturduğu sel, derelerden taşarak ekili alanları bastı. Özellikle, nohut ve mercimek tarlaları olumsuz etkilendi.

ulusalkanal.com.tr

Hamile olduğunu öğrendiği kızını öldürdü Yurt 7. sınıf öğrencisinden 20 bin liralık vaat! Yurt 7 yaşına kadar lösemiyle savaştı! Acı haber geldi Yurt Taşeron İşçiler kadro hakkı için yine alandaydı Yurt