Sayıştay'ın raporu faciadaki ihmalleri ortaya koydu

Türkiye Kömür İşletmeleri'ne bağlı maden ocaklarının denetimlerinin mühendisler tarafından değil işçiler tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Sayıştay'ın iki yıl önce hazırladığı raporda "Denetimin tekniker veya tespit elemanları ünvanlarıyla işçiler tarafından yapıldığı ve personel ihtiyacının had safhada olduğu" belirtildi.

Abone ol

Sayıştay'ın Türkiye Kömür İşletmeleri'ne yönelik hazırladığı denetim raporu, Soma'da meydana gelen maden faciasındaki ihmalleri gözler önüne serdi. Türkiye Kömür İşletmeleri'ne bağlı maden ocaklarının mühendisler tarafından değil işçiler tarafından denetlendiği ortaya çıktı.

Türkiye Kömür İşletmeleri'ne yönelik 2012 yılında hazırlanan denetim raporunda, ihmaller madde madde sıralandı. Raporda, yer altındaki kömür üretiminin büyük bir bölümünün taşeron şirketler vasıtasıyla gerçekleştirildiği ve denetimin de işçiler tarafından yaptığı belirtildi.

Raporda, TKİ'de personel ihtiyacının had safada olduğu vurgulandı.

"Denetim biriminin, eğitim düzeyleri yüksek ve daha uzun süreler çalışabilecek elemanlarla takviye edilmesi ivedilik arz ediyor. Kontrol müdürlüklerinin tecrübeli elemanlarla güçlendirilmesi ayrıca ustalık gerektiren sanatlardaki işçi açığının giderilmesi gerekiyor"

ulusalkanal.com.tr

Savaştepe halkı öfkeli Gündem Yıldız'dan Özdil'e yanıt Gündem TGB Soma için yollarda Gündem Madenci ölümüne çözüm: Kamulaştırma Gündem