Aylık masraflar karşılanamıyor! Yurttaşlar şikayetçi

Alt gelir grubundaki yuttaşlar aylık gelirlerinin yüzde 70'ini gıda, ulaşım ve konut için harcıyor. Ortalama bir evde yaşamanın aylık masrafı 2 bin 800 lirayı buluyor. Evet, Türkiye istatistik Kurumu, Hanehalkı Tüketim Harcaması 2014 yılı raporunu açıkladı. Ulusal Kanal'a konuşan yurttaşlar, aldıkları maaşın temel ihtiyaçlarına yetmediğinden şikayetçi.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu, Hanehalkı Tüketim Harcaması 2014 yılı raporunu açıkladı.

Raporda ortalama bir evde yaşayanların aylık masrafının bir yılda 270 lira artarak 2 bin 840 Liraya çıktığı bilgisine yer verildi.

Hane halkının en büyük giderini konut ve ev kirası kalemi oluşturdu. Konut masrafını, gıda ve ulaşım masrafları takip etti. Hane halkının masraflarındaki en küçük paylar Sağlık, Eğitim ve Kültür alanında kaydedildi.

En düşük gelir düzeyi ile en yüksek gelir düzeyi arasında yapılan karşılaştırmada, gelir seviyesi arttıkça gıda ve konut giderlerin masraf içinde payı azalıyor.

Gıda, haberleşme ve konut masrafları düşük gelir grubunda aylık gelirin yüzde 70’ine denk geliyor. Üst düzey gelir sahiplerinde bu oran yüzde 58 olarak belirlendi. HABER: CEM BAYAN KAMERA: MEHMET ALİ GÜLSEVEN

ulusalkanal.com.tr

PTT'deki taşeron işçiler de “ücretsiz paso” kullanacak Ekonomi Belediye yaklaşık 100 işçiyi sendikalı diye işten çıkardı Ekonomi Madenlerde ürküten karar Ekonomi Benzin ve LPG'ye indirim Ekonomi