Yeni Zelanda'ki saldırının ardından tepkiler

Yeni Zelanda'daki katliama Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi. İşte o açıklamalar

Abone ol

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke Yeni Zelanda saldırısını kınayan açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katliamla ilgili bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "yükselmekte olan ırkçılık ve İslam karşıtlığının yeni bir örneği olarak yaşanan bu acı hadiseden dolayı Yeni Zelanda halkına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'den tepki gösterdi. Avrupa ülkelerine mesaj gönderdi, yaralı Türk vatandaşları hakkında bilgi verdi.

Liderler de taziye mesajı yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İslamofobinin, nefret dilinin büyütülmesi karşısında çaresizliği kabul etmiyoruz. Bu konuda batılı ülkeleri ödevlerini yapmaya, İslam ülkelerini kendi aralarındaki çatışmaları sonlandırıp barış içinde yaşamaya çağırıyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medyadan açıklama yaptı. Saldırıyı lanetleyen Bahçeli, teröristlerin, arkalarında duran güçlerin bütün sinsi planlarının ortaya çıkarılmasını temenni etti.

ulusal.com.tr

Deprem tahmini doğru çıktı! Hollandalı tahminci Frank Hoogerbeets Türkiye'de iki bölgeyi uyardı: 6 ile 7 büyüklüğünde... Gündem Vatan Partisi Ankara adayı Tülin Oygür: Mansur Yavaş tatmin edici açıklama yapmalı Gündem Erdoğan'dan Yeni Zelanda ve katilin yayınladığı bildiri hakkında açıklama Gündem Doğu Perinçek, Bursa'da köylülerle buluştu: Çiftçiyi tekrar milletin efendisi yapacağız Gündem