Irak öncesi açılım toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Irak ziyareti öncesi, yaptığı toplantıda açılım konuşuldu. Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyeti arasındaki görüşme ele alındı. İmralı heyetinin genişletilmesi, izleme kurulu ve Abdullah Öcalan'ın yanına mahkum sevk edilmesi konuları değerlendirildi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Irak ziyareti öncesi Başbakanlık Binası'nda yaptığı genel değerlendirme toplantısının ayrıntıları basına yansıdı.

Toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan ile ilgili bazı bürokratlar katıldı. Toplantıya ilişkin yapılan resmi açıklamada Davutoğlu’nun Irak seyahati öncesi iç ve dış gelişmeler üzerinde durulacağı duyuruldu. Ancak toplantıya açılım süreci damgasını vurdu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP'nin İmralı heyetinin görüşmesi değerlendirildi. Toplantıda İmralı heyetinin genişletilmesi talebi, üçüncü göz olarak adlandırılan, “İzleme Kurulu”nun oluşturulması ve İmralı’ya sevkedilmesi gündemde olan mahkumların konusunun ele alındığı kaydedildi.

Toplantıda Alevi açılımı da konuşuldu. Başbakan Davutoğlu'nun haftasonu yapacağı Tunceli gezisi ve Alevilere yönelik verilecek mesajlar değerlendirildi. Davutoğlu’nun Tunceli'de, Madımak’ın müze olarak açılması için resmi işlemlerin başlatılacağı mesajını verebileceği, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de bu konu nedeniyle toplantıya katıldığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

İBB'nin Topçu Kışlası rüyası! Gündem 1 PKK'lı 4 polise rağmen firar etti! Gündem Deniz Gezmiş'in annesi vefat etti Gündem Nurdan Okur, Balyoz kumpası soruşturmasında şüpheliler arasında Gündem