Danişment köylüleri Karacabey Belediyesi'ni protesto etti

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bulunan Danişment Köyü sakinleri toprak mücadelesi veriyor. Köylüler imara açılan mera alanlarını geri istiyor. 200 köylü davul çalarak Karacabey Belediyesi'ni protesto etti.

Abone ol

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Danişment'te, köylüler mera olarak kullandıkları arazileri imara açılmasını protesto etti.

Anayasa'nın 6360 Sayılı Kanun ile büyükşehirlerde bulunan köyler mahalleye çevrilmiş ve muhtarın yetkileri değişmişti.

Köylüler 62 yıl önce kredi alarak köy meralarının tapusunu aldı. Ancak Büyükşehir yasası ile Köy tüzel kişiliğine bağlı olarak, köylüler malları belediyelere devretmek zorunda kaldı.

Birinci sınıf tarım arazisine sahip olan Karacabey Ovası'nda köylüler tarım ve hayvancılık yapamaz hale geldi. Bu durumu protesto etmek isteyen köylüler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önüne eylem yaptı.

Yaklaşık 200 yurttaş davul çalarak Karacabey Belediyesi'ni protesto etti. Eyleme Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata da destek verdi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Arnavutköy'de denizden bir erkek cesedi çıkarıldı Yurt Şanlıurfa’da telefon alışverişi kavgası: 5 yaralı Yurt Söke'de 35 kaçak göçmen yakalandı Yurt Kira borcu tartışması kanlı bitti Yurt