Referandumda hangi parti ne oy kullanacak

16 Nisan'da Anayasa değişikliği için yapılacak referandumuna katılacak partilerin ne oy kullanacağı belli olmaya başladı.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı seçime girme yeterliliği olan 9 partinin, referandumda ne yönde oy kullanacakları netleşmeye başladı.

Habertürk'ten Ahmet Küçük'ün haberine göre; YSK'nın açıkladığı listeye göre; AKP, CHP, MHP, VATAN PARTİSİ, BTP, BBP, HDP, HÜDA-PAR ve SP seçimlere girebilecek yeterliliğe sahip. Referandumda oylarının rengini açıklayan partiler şöyle:

AKP - EVET

Anayasa değişikliği referandumunu Meclis'e taşıyan AKP "evet" oyu için kampanya yapacak.

Bağımsız Türkiye Partisi - HAYIR

Genel Başkanlığını Haydar Baş'ın yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) "hayır" oyu kullanacak.

Büyük Birlik Partisi - KARARSIZ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, referandumda ne yönde oy vereceklerini ilerleyen günlerde açıklayacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi - HAYIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), anayasa değişikliğine karşı "hayır" kampanyası yapacak.

Halkların Demokrasi Partisi - HAYIR

Genel başkanları tutuklu olan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) de "hayır" için kampanya düzenleyecek.

Hür Dava Partisi - EVET

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Değişiklikleri eksik ve yetersiz bulmakla birlikte tümüyle yeni, sivil bir anayasa için atılmış bir adım olması temennisiyle referandumdaki tercihimizi 'evet' olarak açıklıyoruz." dedi. HÜDA- PAR 1 Kasım seçimine katılmamıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi - EVET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Fiili durum" çıkışının ardından, MHP, referanduma sunulan anayasa değişikliği teklifini AKP ile hazırladı. Bahçeli, son olarak "Bir tek oyum var, 'evet' diyeceğim" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi - HAYIR

"Hayır" oyu vereceklerini açıklayan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Yeni kamplaşmalara sebep verecek noktalara gelmesini arzu etmiyorum. Bunun bir kampanyayla gerginlik ortamı oluşturmasını veya artmasını arzu etmiyoruz" diyerek kampanya yapmayacaklarını söyledi.

Vatan Partisi - HAYIR

Doğu Perinçek'in genel başkanı olduğu Vatan Partisi'nden yapılan açıklamada "Referandumda kesinlikle 'hayır' denilecek" denildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde dekan ve 3 öğretim görevlisi FETÖ'den gözaltına alındı - Rize haberleri Gündem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılıyor Gündem Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesinde yeni gelişme Gündem Çaldıran Belediye Başkanı Demir, tutuklandı Gündem