Acil ateşkes çağrısı

Birleşmiş Milletler, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun saldırdığı Yemen'de tüm taraflara "acil ateşkes" çağrısı yaptı. Husiler de "ön şartsız diyalog" istedi. BM ve Husiler'den diyalog ve ateşkes çağrıları yükselirken Suudi Arabistan da Taiz kentinde hava saldırılarını sürdürdü.

Abone ol

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun saldırdığı Yemen'de çatışamaların durması için Birleşmiş Milletler çağrı yaptı. Genel Sekreter Ban Ki-mun, tüm taraflara "derhal ateşkes'' ilan edilmesi için çağrıda bulundu.

Ban ki Moon, ABD'nin başkenti Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Yemen'in "alevler" içinde olduğunu ifade etti. "Bu nedenle Yemen'deki tüm taraflarca derhal ateşkes çağrısında bulunuyorum" dedi.

Husilerden de "ön şartsız diyalog" çağrısı geldiş. Anadolu Ajansı'na konuşan Husi hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Buhayti, "Tarafları, ön şart olmaksızın, diyalog masasına dönmeye çağırıyoruz. Diyaloğun yeniden başlaması için hava operasyonunun durdurulması şart değil" açıklaması yaptı.

Hem Birleşmiş Milletlerden hem de Husilerden çatışmaların durdurulmasına yönelik çağrılar yükselirken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon da saldırılara devam etti. Yemen'in Taiz kentinde Husilere ait mevziler bombalandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de saldırılara katılmak üzere hava ve kara gücü gönderdiklerini belirtti.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ise saldırıları sürdüren Suudi Arabistan'ı sert bir dille eleştirdi. Nasrallah, "Hayır ülkesi olan Suud Yemen'e savaş açıyor. Washington Büyükelçisi, ta Amerika'dan savaş ilan ediyor. Bunlar mı hayır ülkesi? Müslümanların ve Arapların, terör ve tekfirci düşünceyi yayan Suud rejimine 'Dur yeter' deme zamanı gelmiştir." dedi.

Nasrallah, Suudi Arabistan'ın siyasi çözüme kulaklarını kapattığını belirtti.

Ruhani'den ülkesine yönelik eleştirilere sert yanıt Dünya Obama: Müzakere aşamasındayız Dünya KKTC'de seçim var Dünya Akıllı telefon kavgası kanlı bitti Dünya