Türkiye'ye gelecek!

Suriye'deki gelişmeler sıcaklığını korurken, ABD'den Türkiye'ye önemli bir ziyaret gerçekleşti. ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey Bağdat ve Erbil’deki temasarının ardından İncirlik’te Türk yetkililerle görüştü. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ise Cumartesi günü Türkiye'de olması bekleniyor.

Abone ol

Türkiye ve ABD arasındaki Suriye'deki gelişmelere ilişkin temas trafiği hızlandı.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Irak'taki Bağdat ve Erbil temaslarının ardından Türkiye'ye geldi.

Uçağı İncirlik’te bir süre konaklayan Dempsey, aralarında Türklerin de olduğu yetkililerle görüştü. İncirlik'te 1 gece kaldığı belirtilen Martin Dempsey dün İncirlik’ten ayrıldı.

Dempsey Bağdat’ta Başbakan Haydar el-İbadi ile görüştükten sonra Erbil’e geçmiş ve orada da aralarında Mesut Barzani’nin de olduğu yetkililerle bir araya gelmişti.

JOE BİDEN TÜRKİYE'YE GELECEK

Bu ziyaretin ardından, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye gelecek. Biden'ın Cumartesi günü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Huber Köşkü'nde kabul edilecek.

Geçtiğimiz hafta da ABD Savunma Bakanlığı Siyasi Konulardan Sorumlu Müsteşarı Christine Wormuth, Ankara’ya gelmiş Dışişleri ve Genelkurmay Başkanlığı ile temaslarda bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

HDP'nin açılım ekibi Yalçın Akdoğan ile görüştü Gündem Kartal Belediyesi Rauf Denktaş'ı unutmadı Gündem Bunu yapan insan olamaz! Gündem Ankara DTCF karıştı Gündem