Rusya'dan Suriye'ye yeni üs

Rusya, Suriye yönetimine desteğini artıracak. El Vatan gazetesinin haberine göre; Lazkiye’ye bağlı Cable kasabasında yeni bir Rus üssü kurulacak. Kasaba Hatay’ın Samandağ ilçesine 1 saatlik mesafede bulunuyor.

Abone ol

Rusya Suriye’de yeni bir askeri üs kurmaya hazırlanıyor. Askeri üssün yeri, Lazkiye olacak.

Haberi Suriye hükümetine yakınlığıyla bilinen El Vatan gazetesi duyurdu. Buna göre geçtiğimiz hafta Rus askeri uzmanlar Suriye’ye gitti. Uzmanların Lazkiye’ye bağlı Cable’de askeri bir üs kurmak için hazırlık yaptığı belirtildi.

Cable kasabası Hatay’ın Samandağ ilçesine 1 saatlik bir mesafede bulunuyor.

El Vatan; Rusya’nın bölgeye Birleşmiş Milletler gözetimindeki uluslararası bir gücün yerleşmesi için de girişimlerde bulunduğunu iddia etti.

Rusya Today geçtiğimiz hafta da Rusya’nın Suriye’ye yüksek irtifa önleme uçağı olarak bilinen MİG-31’lerden 6 adet verdiğini açıklamıştı. Yine Suriye ordusunun Lazkiye’deki operasyonlarında ilk kez Rus yapımı BTR-82A adlı zırhlı personel taşıyıcılar görüntülendi.

ulusalkanal.com.tr

Eski büyükelçi yaptırım istedi Dünya Akdeniz'de tsunami riski Dünya Vietnam’da en az 18 bin mahkuma af Dünya Komşuda büyük patlama! 6 polis öldü, Çok sayıda yaralı var Dünya