Büyük operasyon başlatıldı

Tunceli'de PKK'yı hedef alan operasyonun düğmesine basıldı. Tunceli-Pülümür-Erzincan ile Tunceli-Ovacık karayolları 18 Eylül'e kadar ulaşıma kapatıldı. Bölgeye askeri birlikler sevkedildi. Erzurum'da ise PKK askere ateş açtı, çıkan çatışmada 3 terörist yakalandı

Abone ol

Tunceli’de terör örgütüne karşı geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Tunceli Valiliği, Pülümür-Erzincan ve Ovacık karayollarını güvenlik nedeniyle ulaşıma kapattı. 18 Eylül’e kadar kapalı olacağı belirtilen yollara, zırhlı askeri araçlar konuşlandırıldı.

Çok sayıda askerin sevk edildiği bölgedeki operasyona helikopterler de havadan destek veriyor.

Terörle mücadele ekipleri ise kent merkezinde ev ve işyerlerine eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskında PKK ile ilişkisi olduğu iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Erzurum'da ise PKK'lılar, arazi tarama faaliyeti yürüten Kırıkhan Jandarma Karakolu ekiplerine, ateş açtı. Güvenlik güçlerinin ateşe karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 3 terörist yaralı olarak yakalandı.

Diyarbakır'da Hazro İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketle saldırmaya hazırlanan PKK'lı kendini vurdu. Elindeki roketi yere doğru ateşleyen PKK'lı öldü.

Bağlar ilçesinde ise PKK'lılar, Bağlar Polis Karakolu'na roketatarlı saldı düzenledi. Roketatarın bir çay ocağına isabet ettiği olayda 3 vatandaş yaralandı.

Silvan İlçesi'nde ise PKK'ya ait 2 sığınak bulundu. Sığınakta ele geçirilen çok sayıda patlayıcı, silah, yaşam malzemesi ve örgütsel döküman imha edildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde operasyonları engellemek için bölgeye giden ve gözaltına alınan 25 kişiden 19'u tutuklandı.

PKK'ya yönelik operasyonlar sürerken Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ise 17 kişi gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

Şehit ailelerine acı haberi şehit kızı polis müdürü veriyor Gündem Diyarbakır'da PKK'ya ait 2 sığınak bulundu Gündem O iddiaya Türkiye'den yanıt Gündem 29 Ekim’de El Ele: Güç Birliği Gündem