Memur ve emekli maaşının 2019 zam oranı belli oldu

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği zam oranları enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla netleşti. Buna göre, maaş ve aylıklar toplamda yüzde 10,69 oranında zamlanacak. Kamu sendikaları, ücretlerdeki bu artışın düşük olduğunu, Ocak ayı itibarıyla birçok ürüne gelen zamlarla birlikte maaşların şimdiden eridiğini bildirdi.

Abone ol

Maaşları enflasyon rakamlarına bağlanan memur ve emekliler 2018 yılını zararla kapattı.

Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık ayında bir önceki aya göre enflasyonun yüzde sıfır nokta dört düştüğünü, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 20,30 arttığını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2019 yılı enflasyon hedefini ise yüzde 15, 9 olarak belirledi.

Açıklamanın ardından memurların ve memur emeklilerinin de maaşlarına ne kadar zam yapılacağı belli oldu.

1 Ocak’tan geçerli olmak üzere memurlar yüzde 4 toplu sözleşme zammının yanı sıra yüzde 6,69 enflasyon farkı alacak. Böylece maaş ve aylıklar toplamda yüzde 10,69 oranında zamlanacak.

Buna göre en düşük memurun maaşı 2 bin 840 liradan 3 bin 143 liraya, en düşük memur emeklisinin maaşı 2 bin 75 liradan 2 bin 297 liraya çıkacak.

Kamu sendikaları ise açıklanan bu rakamlara tepki gösterdi.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirti.

Ulusal Kanal’a konuşan Balık, “memura en az yüzde 25 zam” istedi, kamuda yetkili sendika Memur Sen’e şu çağrıyı yaptı.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

Enflasyon rakamları açıklandı Ekonomi İzmir Metro'da grev göründü Ekonomi Alkole yine zam geldi (2019 alkol zammı ne kadar) Ekonomi Rusya'dan domates kararı Ekonomi