Bakan Koca'dan İstanbul uyarısı

İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Uyarılarda bulundu. Koca, "İstanbul’da en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz." dedi.

Abone ol

İstanbul'daki kritik durumu işte böyle duyurudu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Koronavirüs testi pozitif çıkanların yüzde 40'ı İstanbul'da. Bu sayı neredeyse virüsü kapanların yarısını oluşturuyor.

Bakan Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, İl Sağlık Müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle bir araya geldi. İstanbul'daki artışa ilişkin konu ele alındı.

Sağlık Bakanı, sosyal medya hesabı üzerinden "İstanbul’da en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz." dedi. "Mecbur olmadıkça kalabalık ortama girmeyin." çağrısında bulundu.

Bir başka uyarı da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. Yerlikaya, "Sayın Bakanımız Fahrettin Koca’nın belirttiği gibi şehrimizde maske kullanmanın önemi daha da arttı ve kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmalıyız" ifadelerini kullandı.

Son 24 saatte 117 bin 198 test yapıldı. 2 bin 102 yeni hasta tespit edildi. Öte yandan ağır hasta sayısısının bin 599 olduğu açıklandı. 71 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

ulusal.com.tr

Grip aşısı nasıl yaptırılacak? Sağlık Kovid-19 salgınında çember daralıyor Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Ağır hasta sayımız 1599 Sağlık Sağlık Bakanı Koca: Ülke genelinde vaka artışı görülüyor Sağlık