Polis Akademisi kapatılıyor

Meclis İçişleri Komisyonu'nda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen tasarının 10 maddesi kabul edildi. Düzenlemeyle Polis akademisi kapatılacak yerine güvenlik bilimleri fakültesi kurulacak, Jandarma İçişleri bakanlığına bağlanacak.

Abone ol

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile değişikliklerin yapılacağı "içgüvenlik paketi" Meclis içişleri Komisyonunda görüşülüyor. Tasarının ilk 10 maddesi kabul edildi.

Tasarıyla Jandarma Genel Komutanlığı'nda subay, astsubay ve uzman jandarmanın atanmasında yetki İçişleri Bakanına veriliyor.

Jandarma teşkilatında general rütbesinde olmayan daire başkanlarıyla il ve ilçe jandarma komutanlarının atama, yer değiştirme ve geçici görevlendirmelerini İçişleri Bakanı yapacak.

Polis akademisinin yerine, güvenlik bilimleri fakültesi kurulacak. Polis akademisinde görev yapan öğretim üyeleri kadrolarına uygun olarak başka üniversitelere atanacak. Öğrenciler ise YÖK tarafından belirlenecek olan İktisadi ve idari Bilimler fakültelerine yerleştirilecek.

Muhalefet milletvekilleri il ve ilçe jandarma komutanlarının İçişleri Bakanı tarafından atanmasının Türk Silahlı Kuvvetleri'ni siyasallaştıracağını dile getirdi. Düzenlemeyle general atamalarında Genelkurmay Başkanlığı'nı devre dışı bırakılmak istendiği belirtildi.

Sami Gökçe

ulusalkanal.com.tr

Abdüllatif Şener'den Ulusal Kanal'a özel açıklamalar Gündem Cumhuriyet Kadınları el el verdi! Gündem Güler'in Gülen Cemaati ile ilgili sorularına yanıt vermedi Gündem "Emek bizim, İstanbul bizim" Gündem