PYD, kırmızı çizgiyi aşıyor

PYD Türkiye'nin kırmızı çizgisini aşmaya adım adım yaklaşıyor. Örgüt Suriye'deki kantonlarını birleştirmek ve Kürt koridorunu tamamlamak üzere Fırat üzerinedki Teşrin Barajı'nı ele geçirdi. "Bölgeyi IŞİD'ten temizliyoruz" propagandasıyla Münbiç'e ilerleyen PYD'nin bundan sonraki hedefi ise Cerablus'a güneyden yaklaşmak.

Abone ol

PKK'nın Suriye kolu PYD Türkiye'nin kırmızı çizgi olarak belirlediği Fırat’ın batısını ABD koruması altında geçmeye çalışıyor. Son adım Teşrin Barajı'nın IŞİD'in elinden alınması oldu.

Suriye'nin kuzeyinde kantonları birleştirip Akdeniz'e ''Kürt koridoru'' açmak isteyen PYD, Cerablus'u ele geçirmek için için rota değiştirdi. İlk hedefi Münbiç olarak belirleyen örgüt Teşrin Barajı'na hamle yaptı.

Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü Talal Sülo, Tışrin kasabasını aldıklarını açıkladı. Sülo bundan sonraki operasyonun neresi olacağına Demokratik Suriye Güçleri olarak karar vereceklerini söyledi.

PYD, bu adımı ile Afrin - Cerablus koridorunu düz bir hat üzerinde olmasa bile Münbiç şehri üzerinden, yay şeklinde oluşturmak istiyor.

"Teşrin'i IŞİD'ten temizliyoruz" propagandası yapan PYD'de bu operasyonunda Amerika'nın da hava desteği sağladığı belirtiliyor. Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy da , PYD'nin Teşrin Barajı'na yönelik saldırısına hava desteği verdiklerini açıkladı.Rudskoy "Stratejik olarak önemli olan Fırat üzerindeki barajda da kontrol sağlandı" dedi.

Cerablus'un PYD tarafından ele geçirilmesi PKK'nın Türkiye sınırına dayanması anlamına geliyor. Ankara bu durumu engellemek üzere PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesini kırmızı çizgi ilan etmiş ve Ekim ayının sonunda Fırat'ı geçmeye çalışan PYD güçleri TSK tarafından vurulmuştu.

ulusalkanal.com.tr

pyd
Yurttaşlar yeni yıla ümitsiz giriyor. Gündem Şehitlere son görev Gündem Sedat Laçiner hakkında yeni gelişme Gündem MİT TIR'ları soruşturmasında tahliye Gündem