Yüzlerce maden işçisi tazminatlarını almak için mücadele ediyor

Manisa Soma'da yüzlerce maden işçisi 7 yıldır tazminatlarını almak için mücadele ediyor. Uyar Madencilik tarafından mağdur edilen emekçiler için hala bir çözüm bulunmadı. İşçiler seslerini yetkililere duyurmak için yine alanlardaydı.

Abone ol

7 yıl önce işten çıkarıldılar halen tazminatlarını alamadılar. ManisaSoma'da Uyar Madencilik tarafından mağdur olan emekçiler seslerini duyurmak için yine alandaydı.

2013 yılında Uyar Madencilik AŞ'ye ait maden ocağı sürekli meydana gelen ölümlü iş kazaları nedeniyle kapandı. Ocakta çalışan emekçiler de o gün işten çıkarıldı. Tazminatlarını alacakları söylendi. İşte o sözün üzerinden tam 7 yıl geçti.

İşçiler haklarını almak için birçok eylem yaptı. Son olarak çadır nöbeti kurmuşlardı. Yetkililer sorunun çözüleceğini söyleyince çadırları yıktılar. Ancak mağduriyetleri halen bir çözüme ulaşmadı.

Omuz omuza veren işçiler bir araya gelerek açıklama yaptı. Emekçiler haklarını alıncaya kadar mücadelede kararlı.

ulusal.com.tr

Merkez Bankası: Mayıs ayından bu yana güç kazanmaktadır Ekonomi Bakan Albayrak'tan ihracat açıklaması Ekonomi Enflasyon rakamları açıklandı Ekonomi Emekçinin sorunları nedir? Ekonomi