"Rusya Suriye'de kimyasal saldırıyı önledi"

Amerika, Guta üzerinden tehdit ediyor, Rusya tehdidin altında yatan kimyasal planı deşifre ederek Amerika'nın saldırı hazırlıklarını durdurmaya çalışıyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, tam üç kimyasal provakasyonu engellediklerini açıkladı. Bakan Şoygu, "Önümüzdeki süreçte Suriye ordusunu suçlamak için teröristler kimyasal silah kullanabilirler" dedi

Abone ol

Amerika ve Fransa'dan gelen Suriye'ye müdahale açıklamalarına karşı Rusya Savunma Bakanlığı teyakkuza geçti. Son bir haftada açıklamalar peş peşe geldi.

Rusya'ya göre terör örgütleri kimyasal silah kullanacak. Suçlama ise Suriye hükümetime yapılacak. Bu şekilde başkent Şam'a ve Suriye hükümetine Amerikan müdahalesinin önü açılacak. İşte bu senaryonu önlemek için Doğu Guta'da yoğun bir askeri faaliyet var. Süreç doğrudan Rus Genelkurmay Başkanı Sergey Şoygu tarafından yönetiliyor. Şoygu son açıklamasında bir haftada üç kimyasal provokasyonu engellediklerini açıkladı.

"Suriye'de kimyasal silah kullanma teşebbüsü engellenmiştir." açıklaması yapan Rus Bakan, önümüzdeki süreçte Suriye ordusunun suçlamalarla karşı karşıya kalabileceğine işaret etti. "Önümüzdeki süreçte teröristler kimyasal silah kullanıp, suçu Suriye ordusuna atabilirler" dedi.

Şoygu, ABD öncülüğündeki koalisyonun artan askeri faaliyetlerine dikkat çekti. ABD destekli militanların provokasyonları gerçekleştirmeye yönelik girişimleri hakkında uyardı.

Sergey Şoygu ayrıca, Doğu Guta'da sivillerin tahliyesini ilişkin rakamları ve son durumu da açıkladı. Doğu Guta'nın %65'inin hükümet güçleri tarafından terörden arındırıldığını açıkladı Rus Bakan.

Rusya Uzlaşma Merkezinin öncülüğünde açılan insani koridordan son 5 günde 79,655 kişinin bölgeden tahliye edildiği bilgisini verdi.

Doğu Guta'da insani koridoru önlememeleri için silahlı örgüt liderleriyle görüşme halinde olduklarını da belirtti Şoygu. Rusya, İran ve Suriye'nin ortak kararıyla, Guta'nın bazı yerlerinde operasyonlara ara verildiğini ancak gerekli görüldüğü takdirde tekrar başlatılacağını ifade etti.

Öte yandan Amerika'nın Deyri Zor'da yeni bir askeri üs kurmaya hazırlandığı iddia edildi. Yine Amerika - İsrail ortak hava savunma tatbikatı, gözleri Amerika'nın Suriye'deki askeri faaliyetlerine çevirdi.

ulusal.com.tr

AB'nin Polonya'ya verdiği süre doluyor Dünya Irak'tan Türkiye'nin sınır güvenliği talebine olumlu yaklaşım Dünya 'Trump'ın vergi kararı garip ve mantıksız' Dünya Nicolas Sarkozy gözaltına alındı Dünya