Erdoğan'dan Ergenekon itirafı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz'un birer F tipi kumpas olduğunu kabul etti, “Gerek Ergenekon, gerek Balyoz bunların içinde Cemaat var” dedi. “Bir çok konuyu geç anladıklarını belirten Erdoğan, Dink cinayeti konusunda da F tipinin Emniyet ayağına dikkat çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise F tipi örgütün Ergenekon ve Balyoz'la koalisyon kurduğunu iddia etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının cemaat tarafından organize edildiğini söyledi. Erdoğan, F tipinin üzerine gidildikçe Dink cinayetinde yol alındığını belirtti.

Etiyopya, Cibuti ve Somali ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, kumpas davalarıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Ergenekon ve Balyoz'un tertip olduğunu kabul eden Erdoğan Cemaat'i işaret etti.

"Burada bir konu var. Gerek Balyoz, gerek Ergenekon bunların içinde hep bunlar var. Hem Yargı hem de Emniyet ayağı ile var. Eğer, 17 Aralık 25 Aralık sürecinde bu müdahale yapılmamış olsaydı iş böyle gidecekti"

Erdoğan, kumpaslarla ilgili önemli bir de itirafta bulundu, “Anlamakta geciktik” dedi.

"Bunu yazıp çizenler de söyleyenler de kalkıp da bunları bize iletmediler, bizimle paylaşmadılar. Paylaşmadıkları için birçok konuyu geç anlamış durumdayız. MİT Müsteşarı’na malum operasyon yapıldığından itibaren bu işi anlamış durumdayız"

Hrant Dink cinayetiyle ilgili de konuşan Erdoğan, F tipinin Emniyet içindeki ayağı çözüldükçe cinayetin de aydınlandığını ifade etti. “Emniyet ve yargının bunların üzerine gitmesi ile birlikte olaylar daha da netleşiyor” dedi.

Erdoğan açıklamalarına karşın Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ergenekon ve Balyoz'un F tipi örgütle yan yana olduğunu savundu.

Davutoğlu, AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP'ye karşı koalisyon kurulduğunu iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

1 numara Fethullah Gülen Gündem ''Büyük yalan''da sona doğru Gündem Ev alacaklara müjdeli haber! Gündem Hakimden Ahmet Şahbaz'a dikkat çeken söz Gündem