İstanbul'da geçim şartları giderek ağırlaşıyor

İstanbul'da geçim şartları giderek ağırlaşıyor. İstanbul Ticaret Odasının hazırladığı verilere göre, son 1 yılda perakende fiyatlar yüzde 9,66 toptan fiyatlar ise yüzde 9,99 arttı.

Abone ol

İstanbul'da hayat pahallılığı her geçen gün artıyor. Nüfus fazlalığı kenti tüketim canavarına dönüştürüyor. Tüketim arttıkça yani talep arttıkça da fiyatlar sürekli artıyor.

Şehrin ticaretinin nabzının attığı İstanbul Ticaret Odası'nın hazırladığı veriler, artan pahahllığı gözler önüne seriyor.

İTO'nun 1995'i baz aldığı verilerine göre, geride bıraktığımız mart ayında Ücretliler Geçinme İndeksi yıllık ortalama yüzde 9,34 oranında yükseldi. Toptan Eşya Fiyatları İndeksindeki artış ise yıllık yüzde 12,05 oldu.

Mart ayında perakende fiyatlarındaki yükseliş bir önceki ay olan şubat'a göre yüzde 1,29 oldu. Toptan fiyatlar ise 1 ayda binde 41 artış gösterdi. Mart ayı verileri geçen yılın aynı ayına göre perakende fiyatlarda yüzde 9,66 toptan fiyatlar da yüzde 9,99 yükseldi.

Giyim harcamalarında yüzde 3,85; Kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 3,32; gıda harcamalarında yüzde 1,75; ulaştırma ve haberleşme harcamalarında binde 91; Ev eşyası harcamalarında binde 28; Konut harcamalarında binde 16; Sağlık ve kişisel bakım harcamalarında on binde 3 artış gösterdi.

Toptan fiyatlar ise aylık bazda; İşlenmemiş maddeler grubunda yüzde 1,35; Yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 1,19; Madenler grubunda binde 94; İnşaat malzemeleri grubunda binde 5 arttı.

ulusal.com.tr

Elektrik fiyatlarına yüzde 2,89 zam yapıldı Ekonomi İhracatın yıldızları ödüllendirildi Ekonomi TİM Başkanı Büyükekşi: İhracat hedefi 172-175 milyar dolar Ekonomi Perakende ve toptan fiyatlar arttı Ekonomi