İç Güvenlik Paketi’nin 63 maddesi tasarıdan çıkarıldı

Meclis’te görüşmeleri kavgalı geçen İç Güvenlik Paketi’nin 63 maddesi tasarıdan çıkarıldı. Meclis tatile girmeden yasalaşması planlanan maddelerin önce komisyona çekilip ardından da tasarıdan çıkarılması bir taktik olarak değerlendirildi. Hükumetin tasarıyı bir an önce Cumhurbaşkanı’nın onayına sunmayı planladığı belirtildi

Abone ol

Gürültülü, Yumruklu ve kanlı bir şekilde Meclis’te görüşüldü.

Görüşmeler devam ederken araya AKP ve HDP arasındaki Dolmabahçe Mutabakatı girdi ve hemen ardından iç güvenlik paketinin 63 maddesi Komisyona geri çekildi.

Komisyon da AKP Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy başkanlığında toplandı ve 63 maddenin tamamı tasarıdan çıkarıldı.

Muhalefet milletvekilleri paketin önemli maddelerinin Genel Kurul’da geçirildiğine dikkat çekti.. Geri çekme ise iktidarın taktik bir adımı olarak görüldü. Buna göre iktidar paketin bir an önce Cumhurbaşkanının onayına sunularak yasalaşması için böyle bir adım attı.

Tasarının daha önce kabul edilen 67 madde, yürürlük ve yürütmeyle birlikte 69 madde olarak seçimden önce Genel Kurul’dan çıkarılması planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Çanakkale'de Erdoğan'a hakaret iddiasıyla Prof. Dr. Cahit Deniz hakkında dava açıldı Gündem Erdoğan'ın "aldatıldık" açıklamasını kumpas mağdurları değerlendirdi Gündem ABD'den 'Vatan'a katılım Gündem YÖK, üniversitenin seçimini hiçe saydı! Bakın Raşit Tükel kaçıncı sıraya koyuldu Gündem